Номинираният за министър-председател от Има такъв народ Пламен Николов ще

...
Номинираният за министър-председател от Има такъв народ Пламен Николов ще
Коментари Харесай

Номинираният за премиер Пламен Николов обяви, че оттегля кандидатурата си

Номинираният за министър-председател от " ИТН " Пламен Николов ще отдръпна кандидатурата си с волеизявление на следващия ден. Това предава Българска телеграфна агенция, представена от БНР.

Николов съобщи, че ще го направи по персонални аргументи и няма юридически спънки за това.

По-рано водачът на партията Слави Трифонов направи изказване, в което разгласи, че на следващия ден ИТН няма да предлага проектокабинета си за гласоподаване в пленарна зала.

Трифонов напомни, че към този момент са декларирали, че ще постъпят по този начин, в случай че не получат поддръжката на Демократична България и " Изправи се БГ! Ние идваме " и упрекна така наречен " партии на митинга " в изменничество.

Конситуционалисти разясниха пред медиите проблема.

Професорът по конституционно право Екатерина Михайлова сподели пред „ Лекс “, че Поводът бе изказването на Слави Трифонов, че второто държавно управление на " ИТН " няма да бъде импортирано за гласоподаване от Народното събрание. Конституционалисти и президентството обаче разясниха, че с издаването на указа на празидента за избор на министър-председател конситуционната процедула към този момент е в ход. Според проф. Михайлова Николов има право да се откаже.

Конституционалисти и президентството обаче разясниха, че с издаването на указа на празидента за избор на министър-председател конситуционната процедула към този момент е в ход.

Юристи акцентират, че няма по какъв начин указът на президента да не стане част от дневния ред на Народното събрание, само че дали ще има гласоподаване за него като министър председател или единствено ще бъде огласено заявление от Пламен Николов, че отхвърля номинацията, това ще стане ясно по време на пленарното съвещание.

Още:
 Екатерина Михайлова: Николов има право да се откаже от номинацията си за премиерския Екатерина Михайлова: Николов има право да се откаже от номинацията си за премиерския
Професорът по конституционно право Екатерина Михайлова сподели пред „ Лекс “, никой не може принудително да бъде принуден да поеме дър...

 

 

 

 

 

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР