Номиниран за Оскар филмов продуцент получи отказ да стъпи на

...
Номиниран за Оскар филмов продуцент получи отказ да стъпи на
Коментари Харесай

САЩ отказаха виза на продуцент, номиниран за Оскар

Номиниран за Оскар кино продуцент получи отвод да стъпи на американска земя, с цел да участва на церемонията по връчване на влиятелните статуетки, заяви „ Индипендънт “.

Сириецът Карим Абид е част от екипа, основал лентата „ Последният човек в Алепо “ - документален филм за ужаса на сирийската война. Филмът споделя за работата на „ Белите каски “ - група доброволци, които оказват помощ на цивилни да избягат от гибелта.

Карим Абид обаче е получил отвод от американските управляващи, които не желаят да му издадат виза. Американското законодателство дава право на президента да откаже на избрани хора да влязат в страната, в случай че сметне, че те са „ нездравословни “ за ползите на Щатите.

Академията за киниматографично изкуство изрази „ взаимност “ с продуцента, който няма да участва на церемонията. 90-ата гала по връчване на премиите Оскар ще се организира на 4 март в Лос Анджелис.

„ В продължение на деветдесет години Оскарите отразяват достиженията в региона на филмовото изкуство – без значение от своите етнически и религиозни разлики “, се споделя в позицията на академията. Тръмп аргументира възбраната за влизане в страната на жители от Сирия с нуждата да се отбрани американската сигурност. Президентът беше неодобрен поради рестрикциите, наложени на няколко мюсюлмански страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР