Ноле победи Григор в три сета 7:6 (9:7), 6:3, 6:4.

...
Ноле победи Григор в три сета 7:6 (9:7), 6:3, 6:4.
Коментари Харесай

Григор не надви Джокович и отпадна от Australian Open frognews.bg

Ноле победи Григор в три сета 7:6 (9:7), 6:3, 6:4. Това е 10-а победа в 11 мача за Джокович против българина, а също по този начин и 24-а поредна за него на Откритото тенис състезание в Австралия, оповестяват от БНР. 

 

Срещата продължи три часа и 7 минути, като първият и третият сет минаха границата от един час игра. Димитров не игра по никакъв начин неприятно от самото начало, само че някои минимални неточности и класата на съперника му оказаха въздействие върху развоя на срещата. Особено впечатляващо беше връщането в битката в третия сет, който потегли ужасяващо за Григор, само че по-късно върна два пробива и държеше напрежението до самия край. Следващият противник на Джокович ще бъде Алекс де Минор от Австралия.

Срещата стартира доста неприятно за българина, който позволи пробив още в първото си подаване. В първите три гейма Григор показва в доста дребни интервали експанзия и експедитивност, като въпреки всичко взе от втори опит първото си подаване. Сценарият не се промени до 3:5, само че по-късно Григор сподели мощност и темперамент в 9-ия гейм, спасявайки три брейк-бола преди да го вземе. След това върна пробива за 5:5 и изпрати този сет в тайбрек. Всъщност първата ракета на България можеше на два пъти да стигне до пробив и 7:5, само че в последна сметка сърбинът избави подаването.

В тайбрека Димитров съумя да се върне от 1:4 и 2:5 закъснение до 5:5, след което даже поведе със 7:6. Но голямата воля и спортна завист разрешиха на сърбина да измъкне частта с 9:7 след час и 20 минути игра.

Във втория сет един пробив реши крайния му излаз - при 2:4 българинът направи неточности при ударите по правата, включително неакуратен бекхенд за 30:40. След това бекхенд на Джокович по диагонала оформи пробива. До завършек на частта никой от двамата не сбърка и по този начин номер 4 в схемата завоюва с 6:3.



Третият сет стартира ужасяващо за българина, който трябваше да се връща в мача от 0:3 и два пробива. В интерес на истината, първите два гейма на частта бяха много оспорвани и продължиха впечатляващо доста, само че крайният резултат беше за сърбина. След това българската тенис-звезда върна един пробив, само че доста бързо разреши на 9-кратния първенец от Мелбърн да вземе удобен задатък от 4:1.

След това Димитров даде всичко от себе си с цел да върне за повторно пробив и съумя след 29 разменени удара в разиграване и двойна неточност на сърбина. И незабавно по-късно затвърди мощната си серия с първи извоюван сервис-гейм в този сет, като направи три следващи аса и усили актива си по този индикатор на 15 все още. След това обаче Джокович също взе подаването си, макар ожесточената опозиция на българина и дръпна с 5:3. Но мачът не свършваше към момента, защото и Григор Димитров взе подаването си на 15.

След това Джокович завоюва подаването си и с това и мача, само че българската тенис-звезда не се съобщи по никакъв начин елементарно. Димитров игра рисковано, само че нападателно и изключително при 40:15, сподели сериозна класа. Тогава двамата направиха и най-дългото разиграване в мача - 31 удара, като изстрел на Джокович в краката на хасковлията взеха решение точката. След това при идващото българинът изпрати топката в навън по диагонала и по този начин Джокович взе успеха и отива в четвърти кръг.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР