Nokian Tyres заменя торбите за гуми с по-екологични. Производството на

...
Nokian Tyres заменя торбите за гуми с по-екологични. Производството на
Коментари Харесай

Nokian Tyres е първият производител на гуми, предлагащ торби, частично изработени от биоматериал

Nokian Tyres заменя торбите за гуми с по-екологични. Производството на торби с частична приложимост на биоматериал понижава излъчванията на въглероден диоксид с до 75% спрямо производството на торби от чиста или рециклирана пластмаса.
“Като група желаеме да поведем промишлеността в посока на резистентност и да разгледаме компликациите свързани с производството на една гума през целия ѝ експлоатационен живот, от суровините и производството до вярното преработване. Производството на торби за гуми от екологично чисти материали е част от това. ”, споделя Марко Макела, началник отдел „ Продажби “ в Nokian Tyres.
Около 40,000 кг пластмаса годишно се е употребила до момента за торбите на Nokian Tyres във Финландия и Норвегия. Производството на новите торби за гуми със зелен полиетилен и чист полиетилен с ниска компактност ще създава към 20.02 тона въглероден диоксид, до момента в който производството на торби от чиста пластмаса създава към 88 тона, а от рециклирана пластмаса към 44 тона.
Етикетът „ I’m green “ отбелязва използването на по-екологични първични материали
По-ниското равнище на отделени излъчвания породени от производството на торби е резултат от по-големият дял на био първични материали – етилен от захарна тръстика на биологична основа. Захарната тръстика към този момент е абсорбирала въглероден диоксид от атмосферата във етапа си на напредък, и по този метод понижава крайното равнище на излъчванията за производството на торбите.

Торбите за гуми получиха етикета „ I’m Green “ за своята екосъобразност. Nokian Tyres е първият производител на гуми в света, който предлага торби за гуми, които носят този етикет.
Етикетът „ I’m Green “ е благосъстоятелност на нефтохимичната компания Braskem и неговата приложимост е прецизно следена и контролирана. Над 50% от употребяваните първични материали в продукта е нужно да бъдат зелен полиетилен, с цел да може да отговори на условията. В торбите за гуми, които употребяват Nokian Tyres използването на зелени полиетилени е 55%.
За Nokian Tyres
Nokian Tyres създава и създава първокласни гуми за хората, които ценят сигурността и устойчивостта. Вдъхновени от нашето скандинавско завещание, ние сътворяваме новаторски артикули за леки коли, камиони и тежки машини, които ви дават успокоение при всевъзможни условия на шофиране. Нашата верига Vianor обезпечава сервизни услуги за гуми и коли. През 2018 година чистите продажби на компанията възлизат на 1,6 милиарда евро, а работните места – на към 4 800. Nokian Tyres е в листата на Nasdaq Хелзинки. За спомагателна информация: www.nokiantyres.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР