Но зад нея има и други, много по-съществени причини, на

...
Но зад нея има и други, много по-съществени причини, на
Коментари Харесай

Войната между САЩ и Русия се отлага. Засега

Но зад нея има и други, доста по-съществени аргументи, преди всичко борбата за владичество в региона на Близкия Изток. Интересите са противоположни, Башар Асад е единствено мотив за изясняване на регионите на въздействие.

Нещата са толкоз излезли отвън надзор, че размяната на ракетни удари наподобява напълно действителна. А какво ще последва по-късно, никой не може да каже. Точно това май схванаха Тръмп и Путин. Руският президент приказва пред публицисти в Москва със угриженост за обстановката в света и хаосът в междудържавните връзки. И нито дума за написаното от Тръмп в Туитър - "Готви се, Русия ".

Американският президент също разбра, че май е попресолил поднасяната на света информация и през днешния ден отчасти се самоопроверга. "Не съм казвал в никакъв случай по кое време ще ударим Сирия ".

Нещата наподобява се възстановяват. Но дали в действителност е по този начин? Какви са обстоятелствата.

Каналът за връзка сред военните на Съединени американски щати и Русия работи интензивно, задействан е и от двете страни. Това заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков и добави, че задействането на линията е станало и от двете страни.

Явно има дейни диалози сред военните, които евентуално засягат задачите, набелязани от Съединени американски щати и избягването на съветски жертви при стартирането на ракетите. Генералният щаб на съветската войска също води интензивни диалози с сътрудниците си от американската войска.

Според "Комерсант " руснаците желаят координати на задачите на Съединени американски щати, с цел да се избегнат инцидентни загуби от съветска страна. Тези диалози се водят с ходатайство на Турция. В момента в Средиземно море има 15 бойни кораба на Русия, измежду които подводници, носители на крилати ракети "Калибър ". Противовъздушните системи С-400 са в положение на непрекъсната бойна подготвеност.

Според източници от региона на Източното Средиземноморие, американски патрулни самолети водят интензивно въздушно разузнаване край крайбрежията на Сирия, прелитат даже над съветската база Хмеймим.

Турският президент Ердоган разгласи, че е извънредно смутен от превръщането на Сирия в място за проява на военна мощ. Той изрично дефинира политиката на подкрепящите Асад страни като "грешна ". А това са Русия и Иран. Но добави, че е неверна и политиката за поддръжка на кюрдските военни формирования, където Съединени американски щати имат водеща роля. Израел се интересува от Хизбула и Иран и в случай че влезе в акцията против Сирия, ще удари техни позиции и уреди.

Така възелът се заплита от ден на ден. Съединени американски щати ще е паралелно с Англия и Франция, в случай че удари Сирия - това е съвсем на 99% несъмнено. Германия остава отвън военните удари, само че признава за химическите оръжия на Асад. Въпросът в този момент е - ще се реши ли Тръмп да натисне спусъка и ще се реши ли Путин да отговори, в случай че това се случи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР