Но след като смъртта на Алексей Навални беше обявена в

...
Но след като смъртта на Алексей Навални беше обявена в
Коментари Харесай

Първата дама на руската опозиция. Коя е Юлия Навална?

Но откакто гибелта на Алексей Навални беше оповестена в петък в хода на Мюнхенската конференция по сигурността, апелът за правдивост на Юлия измежду политическите водачи я трансформира в съществена фигура измежду съветската съпротива, разяснява Би Би Си.

 

Юлия Навална постоянно е била постоянен покровител на брачна половинка си. Тя се бори за извеждането му от Русия за незабавно лекуване, откакто той е токсичен с нервнопаралитичното вещество „ Новичок “ през 2020 година

 

Юлия е определяна като " първата дама " на съветската съпротива. Самият Алексей споделя, че не би могъл да продължи своята все по-отчаяна и едностранчива битка против Кремъл без нея.

.

Снимка: Instagram

Любовната история и фамилният живот на Юлия и Алексей са ентусиазъм за техните поддръжници. Двамата имат две пораснали деца – Дария и Закар.

.
Снимка: Instagram
.
Снимка: Instagram
Юлия Амбросимова е родена в Москва през 1976 година Тя е щерка на почитан академик. Завършва стопанска система и има свое кариерно развиване в банкирането. Отказа се обаче от работата си, с цел да отгледа двете си деца.

.
Алексей и Юлия се срещат на отмора в Турция през 1998 година, две години по-късно честват сватбата си.

.

Снимки: Instagram

 

„ Не се омъжих за обещаващ юрист или опозиционен водач. Омъжих се за млад мъж на име Алексей “, споделя тя пред съветския седмичник „ Собеседник “ през 2020 година

 

От първите стъпки на Алексей в политиката тя споделя неговата визия и му дава своята поддръжка. И двамата са членове на демократичната партия " Яблоко ".

 

До отравянето на Навални през 2020 година общественото наличие на Юлия не е мощно. Тя има своя персонален живот, с малко обществени изяви и речи.

 
След като съветският опозиционер постъпва за лекуване в сибирския град Омск през август същата година, брачната половинка му написа непосредствено на президента Владимир Путин с молба Алексей да бъде освободен за лекуване в Германия.

 

„ Във всеки един миг знаех, че би трябвало да го измъкна “, сподели тя пред съветския документалист Юрий Дуд.

Навални напуща Русия благодарение на основана в Германия благотворителна организация и постъпва за лекуване в Берлин.

След като се възвръща, той взема решение да се върне в Москва. Хиляди поддръжници на Алексей го посрещат на летището. Това обаче не стопира съветските управляващи в решението си да го арестуват – пред очите на брачната половинка му. Остатъка от живота си той прекарва зад решетките.

 

Бившият дипломат на Съединени американски щати в Русия Майкъл Макфол назовава Юлия " кардинална и безстрашна " и разяснява че върху нея ще има голям напън.

 

" Навални не би могъл да има по-добър сътрудник в живота от Юлия Навална. Тя споделя неговите убеждения, неговата храброст, неговото дръзновение ", споделя Макфол пред американската мрежа NBC.

 

„ Тя отглежда и обезпечава отбрана на двете им деца по метод, който провокира надълбоко удивление измежду последователите на демокрацията в Русия. Без подозрение Юлия избави живота на брачна половинка си “, разяснява още той.

Във времето обаче тя е безапелационна, че няма да последва пътя на Светлана Тихановская - водача на опозицията в Беларус, която стана претендент за президент, откакто брачният партньор ѝ беше вкаран в пандиза преди изборите през 2020 година

Тя беше наказана на 15 години отнемане от независимост. След изборите в Беларус през 2020 година започнаха огромни митинги, като опозицията упрекна Лукашенко, че е спечелил с измами - нещо, което той отхвърли и пое шестия си подред мандат на държавен глава.

.

След речта на Юлия Навална в Мюнхен и последвалото ѝ послание в обществените медии, изпълнено с страсти, анализаторите допускат, че тя може да промени решението си.

 

„ Това, от което се нуждаем, е свободна, мирна и щастлива Русия. Прекрасната Русия на бъдещето, за която брачният партньор ми толкоз мечтаеше. Това е страната, която желая да изградя дружно с вас. Страната, която Алексей Навални си представяше. Това е единственият метод – няма различен, по който немислимата жертва, която той направи, няма да е била безрезултатна “, споделя Юлия.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР