Но, както показват проучванията, има и бели якички“, които са

...
Но, както показват проучванията, има и бели якички“, които са
Коментари Харесай

Стресът убива офис-служителите в буквалния смисъл на думата, казват експерти

Но, както демонстрират изследванията, има и „ бели якички “, които са сложени в смъртна заплаха по време на работа, оповестява Росийская Газета. Проблемът е явлението „ прегаряне “ на работното място


Главеният експерт от Инспекцията по труда в Москва, Валентин Мокану, както и Бюрото за отбрана на Международната организация на труда, цитираха случай на млад чиновник на банката, който е умрял вследствие на стрес на работното място. Момичето е работило повече от 16 часа дневно, и от самото начало е изпитвало тежестта на отговорността, която изисква нейната специалност и работното ѝ място. Мокану акцентира, че това не е изолиран случай. По света има докладвани хиляди случаи на хора, които работят в офиси и са намерили гибелта си на работното място.

Експертът прибавя: „ Не е въпрос на естеството на работата, а в нейните условия. Всяко дружество, всяко работно място и всеки бранш се нуждаят от избрани дейности, които да подсигуряват сигурността на служащия. В наше време напрежението е феномен, който обгръща от ден на ден и повече повече хора, и би трябвало да стартираме да се борим съществено с него. “

По-вредни от самия стрес са единствено следствията от напрежението. Нека разберем по какъв начин работата в офис не просто заплашва здравето, само че може да бъде и причина за гибел.

Стресът на работното място е интернационален проблем. Той не е просто зараза – той е всекидневие.

Най-голямото увреждане на здравето предизвиква неналичието на придвижване. Десет години в офиса може да усили риска от рак на дебелото черво и ректума с 44%, откриха австралийски учени. Според British Heart Foundation тези, които прекарват повече от 9 часа дневно на работното място, без да се движат, са изложени на риск от развиване на сърдечно-съдови болести и диабет.

Нарушеното водно равновесие може да провокира главоболие. Лекарите предлагат да се сложи бутилка вода покрай работното място, и да се пие до два литра дневно, според от обособените показания.

Друг камшик на офис личния състав – неврологичните болести. Причините за посещаване на доктор са синдром на неочаквана болежка, карпално-тунелен синдром, дължащ се на непрекъсната работа пред компютъра, прищипване на нервите на гърба и мигрена. Често лекарите диагностицират „ синдром на хроничната отмалялост “ или „ стрес-разстройство “. След това следва „ прегарянето “ и неподходящият излаз е налице.

Какво предлагат лекарите? Офис-служителите, които се усещат „ на ръба “ на нервната рецесия или цялостен срив би трябвало да си вземат най-малко три месеца отпуска, или незабавно да изоставен работа.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР