Нивото на водата в яз. Бели Искър се следи в

...
Нивото на водата в яз. Бели Искър се следи в
Коментари Харесай

Фандъкова: Водната система на София може да издържи допълнителни литри вода

Нивото на водата в бент. " Бели Искър " се следи в действително време. Вече са направени и тестванията дали през водната система на София могат да минат спомагателни 300 литра в секунда. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова, която се срещна с настоящите водни запаси в язовира в Контролния център на Софийска вода в Бистрица.
Фандъкова увери, че няма заплаха градът да остане без вода и разяснява, че политическите лица, които плашат обществото се заиграват с тематиката за да натрупат партийни дивиденти.
Припомняме, че преди дни изпълнителният шеф на " Софийска вода " разгласи, че стената на язовир " Бели Искър " е в отчасти работоспособно положение, което значи, че тя може да работи при избрани размери от водни количества. Язовирът може да бъде цялостен към 80%, което са към 13 милиона кубика. Васил Тренев направи уточнението, че водните количества са динамична големина и всекидневно се трансформират.
" Не чакаме да има какъвто и да е режим на водата в София, тъй като имаме опция да доставяме южните региони с вода от язовир " Искър ", сподели от своя страна Станислав Станев, зам.-изпълнителен шеф на " Софийска вода ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР