Нивото на развитие на медицината в държавата е показател за

...
Нивото на развитие на медицината в държавата е показател за
Коментари Харесай

Вижте 10-те страни, където системата на здравеопазването е на най-високо ниво

Нивото на развиване на медицината в страната е индикатор за нейното богатство. На всяко едно ръководство му се желае да обезпечи добре работеща система на опазване на здравето, само че за жалост, не постоянно е допустимо.

Вижте 10-те страни, където системата на опазването на здравето е на най-високо равнище. Може би би трябвало да се равняваме по тях.

Швеция

Швеция оглавява класацията. Правителството на страната финансира 97% от разноските за здравно обслужване. Това значи, че всеки швед в живота си доплаща единствено 3% от общата сума, нужна за покриване на разноските за здраве. Средствата, давани от страната са задоволителни, с цел да се закупи висококачествено съоръжение в лечебните заведения, всички медицински консумативи и почтени разноски за възнаграждения за лекари.

Въпреки това, за стоматология за възрастни в тази страна се заплаща от пациентите. Но има решение - да се следи здравето на зъбите от ранна възраст, защото децата под 19 години употребяват безвъзмездна стоматологична помощ, написа Е - Здраве и просвета.

Швейцария

Швейцария има доста висока дълготрайност на живота. Мъжете живеят приблизително 80, а дамите - 85 години. Това допуска, че в тази страна здравната помощ на популацията е приоритет.

За разлика от шведите, швейцарците би трябвало да заплащат за здравно обезпечаване и за издаване на застрахователна лавица, с цел да получат нужната здравна помощ. Но това е просто една бюрократична условност. Държавата покрива огромна част от разноските, които междинният жител на Швейцария харчи за опазване на здравето.

Южна Корея

Всеки жител на Южна Корея е длъжен по закон да се подложи на годишни медицински прегледи, разноските за които са покрити от държавната хазна.

Корейските лекари смятат, че всички процеси в организма, би трябвало да са в естетика с природата и към момента употребяват антични лечебни техники, като интелигентно ги съчетават с съвременни медицински нововъведения и стандарти за лекуване.

Австралия

Австралия има удобен климат, добра среда, удобен живот и отличнно развиване в региона на медицината. Медицинските разноски на 75% от австралийците се финансират от федералното държавно управление, а останалите 25% са обхванати от частното здравно обезпечаване.

Австралийците би трябвало да заплащат за лекуване от ортодонт и офталмолог от джоба си. Въпреки това, съществени неудобства в тази връзка жителите на страната не изпитват. В огромните градове живеят много заможни жители, способни независимо да финансират лекуване на зъбите си. А за тези, които не могат да създадат това, държавното управление предлага дотации.

Италия

В Италия има една единствена Националната здравна работа, която на всеки две години прави безвъзмездни прегледи за рак.

В случай на нужда от интервенция в частна или социална болница от пациента не се взема нищо. Спешната помощ е безвъзмездна. Тази угриженост за здравето се отплаща - продължителността на живота на италианците е приблизително 82 години.

Испания

Испания отдава огромно значение на професионалното образование на медицинския личен състав. Най-обикновен фелдшер в градче с население от няколко стотин души е на равнището на доктор от частна клиника в голям град. Добавете тук и закупуване на високотехнологична здравна инсталация за сметка на страната, и това ще е страната, където ще желаете да се лекувате.

Израел

Тази страна е известно място за поклонение на доста вярващи. Здравеопазване в Израел и Мека са за тези, които съвсем са изгубили вяра за възобновяване. Тук се оказва помощ и на най-тежко заболели пациенти, правят се най-сложни интервенции, които в доста други страни не се вършат.

Япония

Япония е страната с най-развитите високи технологии, в това число в региона на опазването на здравето. Системата за опазване на здравето в Япония е ориентирана към профилактика и рехабилитация. Тя се развива за сметка на здравно обезпечаване, което се финансира от държавни и частни бизнесмени.

Работодателите от частния бранш с изключение на заплатата заплащат на чиновниците и сума, нужна за покриване на разноските за частното здравно обезпечаване. Необезпечените поданици получават такава помощ от страната под формата на държавни дотации и са освободени от медицински такси.

Сингапур

Според Световната здравна организация, в Сингапур системата на опазването на здравето е от най-хубавите в Азия. Всяка година страната се посещава от четири милиона туристи, множеството от тях показват отличните здравни услуги като съществена причина за визитата. И това в действителност е по този начин.

Хонконг

Хонконг не се счита за страна, тя е специфичен административен регион на Китай, с население от към 7 милиона души, само че той живее личен живот. Един от водещите финансови центрове в Азия. Предоставяне на здравни грижи в този град също се поддържа на положително равнище.

Хонконг е с една от най-ниските детска смъртост в света. И като цяло продължителността на живота класира Хонг Конг на второ място в света.

В основата на системата на опазване на здравето в Хонконг е общинската медицина. Операции, лекуване и профилактични прегледи, които се организират в общинските лечебни заведения, са финансирани 90% от страната.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР