Нивото на осветеност и температурата в офиса могат да бъдат

...
Нивото на осветеност и температурата в офиса могат да бъдат
Коментари Харесай

9 съвета, с които ще преборите постоянния стрес и тревожност

Нивото на осветеност и температурата в офиса могат да бъдат източник на спомагателен стрес. Всички тези фактори се наслагват един върху различен и в този момент към този момент страдате от главоболие, хващате се за безпокойствие и се мятате от една страна на друга през нощта, неспособни да заспите.

Изпробвайте тези 9 метода за понижаване на напрежението, възстановяване на настроението и повишение на продуктивността в работата.
 Как другите знаци на зодиака се борят със напрежението Как другите знаци на зодиака се борят със напрежението
В живота на всеки човек има стресови обстановки, свързани с проблеми в разнообразни области. Няма значение какво е провокирало напрежението, единс...

 1. Запишете проблемите си

Независимо дали се притеснявате да подготвите значима презентация или резултатите от предстоящ план, просто записването на въпросите, които ви тормозят, може да помогне за понижаване на напрежението и възстановяване на продуктивността. Тревожността за разрастваща се обстановка поврежда краткосрочната памет, прахосвайки силата на процесора на мозъка ви. Записвайки проблемите, ще спрете да ги пускате още веднъж и още веднъж в главата си и ще идентифицирате същинските източници на стрес. Това освобождава вашите запаси за краткосрочна памет, с цел да можете да действате по-ефективно, когато възникне потребност.

2. Гледайте занимателни видеоклипове

Смехът освен ви оказва помощ да се отпуснете и почиства мозъка ви, само че също по този начин понижава реакциите на стрес. Той намалява кръвното налягане и сърдечната периодичност, усъвършенства кръвообращението, отпуска мускулите и предизвиква производството на ендорфин. И това освен оказва помощ в битката със напрежението, само че също по този начин покачва творчеството и продуктивността.

3. Изключете монитора за 10 минути.
 Как да преборим ежедневния стрес? Четири потребни метода Как да преборим ежедневния стрес? Четири потребни метода
Със забързаното всекидневие, което водим, стресът съпътства съвсем всеки актуален човек. Неговите признаци са известни на всички - напре...

Мониторите на компютри и смарт телефони, телевизионните екрани притеглят вниманието ни от момента, в който се събудим, до момента в който си легнем. Полученият синдром на компютърното зрение води до отмалялост на очите, главоболие и болки във врата, гадене и нараснала тревога и меланхолия. Затова се пробвайте да прекъснете връзката допустимо най-често - безусловно.

4. Опитайте прогресивна мускулна релаксация

Тази техника за релаксация облекчава мускулното напрежение вследствие на напрежението. Трябва да напрегнете и по-късно да отпуснете главните мускулни групи за пет секунди всяка. Това ще помогне да забавите дишането и сърдечната периодичност, да стабилизирате кръвното си налягане и да се отпуснете.

7. Дишайте надълбоко

Не е нужно да ходите в йога студио, с цел да изпитате всички преимущества на дълбокото дишане, което може да намали кръвното налягане, да помогне за разпределяне и усмиряване на нервната система. Плюс това е превъзходен метод за облекчение на напрежението - бързо, дейно и дискретно, даже в препълнен офис. Просто вдишайте с четири броя и по-късно издишайте по същия метод за четири броя.
 Медик: Може да вдигнем температура след хранене, физически и прочувствен стрес Медик: Може да вдигнем температура след хранене, физически и прочувствен стрес
Кандидатът на медицинските науки Анна Колесникова сподели пред съветския „ Канал 5 ” каква телесна температура би трябвало да се смята з...

8. Слушайте музика

Музиката, изключително класическата музика, е мощен инструмент за ръководство на напрежението, който може да намали сърдечната периодичност, кръвното налягане и нездравословните хормони на напрежението. Освен това усъвършенства настроението и самочувствието.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР