Нивата на ваксинация са в обратна зависимост с честотата на

...
Нивата на ваксинация са в обратна зависимост с честотата на
Коментари Харесай

Изследване: Вариантът Делта мутира по-слабо при високо ваксинационно покритие

Нивата на имунизация са в противоположна взаимозависимост с честотата на разновидност на SARS-COV-2. До този извод стигат учени от лабораторията по биотехнологии в Балтимор, Съединени американски щати, откакто изследват случаите на смяна на разновидността Делта. Според тях, в страните с високо имунизационно покритие се следи ниска периодичност на разновидност на ковид.

Резултатите от проучването са оповестени през октомври, като не са минали самостоятелна критика. То изследва разновидностите в целия геном и в спайк-протеина в общо 20 страни. Учените доближават до извода, че имунизацията, съчетана с други ограничения за подтискане на разпространяването на COVID-19, са от изключителна значимост за предотвратяването на разновидности, с които вирусът заобикаля антителата.
Първи данни: Преболедувалите Омикрон са с по-силен имунитет и против Делта
Омикрон разновидността на ковид SARS-CoV-2 може да измести Делта разновидността в йерархията на доминиране заради това, че инфекцията с нов...
Прочети повече
Резултатите сочат, че в 16 от 20-те страни откритите разновидности понижават редом с темпа на увеличение на имунизирането. Едно от дребното изключения е Австралия, в която вирусът се трансформира доста едва макар едвам 10,8% имунизирани. Учените изясняват това със строгите ограничения против болестта, които не разрешават на ковид да се популяризира и мутира. Противоположно на това в Япония, Съединени американски щати и Швейцария равнищата на смяната в S-протеина са по-високи, което демонстрира, че там останалите ограничения –дистанция, носене на маски и хигиена, не са сработили добре и евентуално не са спазвани прецизно.

Уточнава се, че проучването се отнася до разновидността Делта, който провокира голяма вълна с доста инфектирани и смъртни случаи през есента и тук-там към момента се популяризира. През последния месец той бе преместен от по-заразния Омикрон, като не е ясно дали изводите от проучването се отнасят и за него.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР