Нивата на кофеин в организма могат да бъдат пряко свързани

...
Нивата на кофеин в организма могат да бъдат пряко свързани
Коментари Харесай

Кофеинът бори килограмите, стопява мазнините

Нивата на кофеин в организма могат да бъдат директно свързани с отстраняването на телесните мазнини. По този метод пиенето на кафе всеки ден би могло да намали риска от сърдечносъдови болести и диабет вид 2.

Научното проучване, което открива връзката сред кофеина, мазнините и риска от диабет, е осъществено с помощта на екип учени от Каролинския институт в Швеция, Бристолския университет и Имперския лицей, Англия. Главен създател на труда, оповестен в списание BMJ Medicine е доктор Сузана Ларсон от Каролинския университет.

Изследването взима данни от близо 10 000 доброволци, като се наблюдават генетичните сформира. Следи се за разновидности на гени, които имат въздействие върху метода, по който кофеинът се разгражда и въздейства на организма, написа puls.bg.

Открити са рядко срещани генетични индикатори за връзката сред потреблението на кофеин и спадането в мазнините. При такива случаи по-високите плазмени концентрации на кофеин са непосредствено свързани с по-ниския показател на телесна маса. Отделно е открита връзка и сред концентрациите на плазма от кофеин и намаления риск от диабет вид 2.

Гените, които дефинират зависимостта сред кофеина, мазнините и риска от диабет, се назовават CYP1A2 и AHR, който го контролира. При съществуването на тези генни разновидности кофеина се разгражда по-бавно в организма, което му разрешава да остане в кръвта по-дълго. Учените мислят, че асоциацията се дължи на обстоятелството, че кофеинът покачва термогенезата и окисляването на мазнините в организма – два процеса, които имат значима роля в усилването на цялостния метаболизъм.

Макар и да е открита връзката сред кофеин, диабет и мазнини, не е открита никаква асоциация сред приема на кофеин и риска от сърдечно-съдови болести като предсърдно мъждене, инсулт и сърдечна непълнота.

Приемът на кофеин е международно известен метод за набиране на изчезнала сила. Множество хора пият кафе най-малко по един път дневно за възстановяване на силата и настроението. Този артикул работи като стимулант за нервната система и усъвършенства най-много бодростта ни. Но резултатите от кофеина не траят постоянно – при постоянна консумация на кофеин организмът стартира да става търпелив към него и той към този момент не е по този начин освежителен. Макар и да е значителен за утринният обред за голям брой, се предлага с кофеина да не се злоупотребява.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР