Nitto ATP Finals, групова фазаДжак Сок – Александър Зверев 6-4

...
Nitto ATP Finals, групова фазаДжак Сок – Александър Зверев 6-4
Коментари Харесай

Ясен е съперникът на Гришо за 1/2-финалите в Лондон след драма в три сета

Nitto ATP Finals, групова фаза
Джак Сок – Александър Зверев 6-4 1-6 6-4

Джак Сок победи Александър Зверев с 6-4 1-6 6-4 в финален мач от група „ Борис Бекер “ на финалите на АТР в Лондон, като по този начин се класира на 1/2-финал, където ще играе с Григор Димитров. Американецът е първият представител на Съединени американски щати в този стадий от шампионата от Анди Родик през 2007 година насам. Сок и Димитров имат четири дуела между тях, като международният №9 води с 3-1 победи, последната от които е от тази година в Индиън Уелс.

Възможности за пробив първоначално не липсваха и пред двамата, като до третия гейм американецът пропусна два брейкбола, а съперникът му – три.

В шестия гейм международният №3 стигна до нов късмет да предприеме решителна крачка, откакто поведе 40-30 от посрещане, само че Сок отрази с ас и изравни – 3-3. В идната част първата ракета на Съединени американски щати стигна до два следващи брейкбола, а германецът на удържа на мощните форхенди на противника си – 4-3.

Сок сервираше за затвърждаване и изостана 0-40, само че тогава сподели качеството на началния си удар и не остави късмет на Зверев – 5-3. Джак изпусна сетбол от посрещане, само че най-после сервираше за сета и извърши задачата си – 6-4.

ерманецът влезе мощно във втория сет, а във втория гейм поведе 40-15, като на първия брейкбол Сок пласира форхенд в мрежата – 2-0. Пропуските на американеца се усилиха, отхвърли и форхендът му и Зверев елементарно затвърди за 3-0.

Световният №3 заслужи три следващи топки за двоен брейк, като изпусна първите два шанса, само че след това заложи на сигурната тактичност против този противник, натискайки бекхенда му, а методът даде резултат – 4-0. Зверев повиши на 5-0, а при 5-1 сервираше за равнене на сетовете и безпроблемно приключи започнатото – 6-1.

Напрежението стартира да се вижда все по-отчетливо в играта и на двамата, когато третия сет стартира. Грешките валяха, а до 1-1 никой не взе подаването си. Сок пръв се съвзе и спря серията от пробиви, а в четвъртия гейм материализира брейк за 3-1, който затвърди – 4-1.

В сериозна седма част международният №9 избави точка за пробив с ас, само че се изправи пред нова и стана прекомерно въздържан, което не остана ненаказано – 4-3. Двамата взеха идващите си подавания, а при 4-5 Саша сервираше, само че се изправи пред мачбол и се провали – 4-6.

TennisKafe.com

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР