Нито свършва, нито започва политическата криза на 14-ти ноември. Тази

...
Нито свършва, нито започва политическата криза на 14-ти ноември. Тази
Коментари Харесай

Ще се извини ли ”поразяващата уста” на професор Герджиков?

" Нито свършва, нито стартира политическата рецесия на 14-ти ноември. Тази рецесия има прояви в това, че е доста мъчно да се сформира държавно управление въз основата на един мощно фрагментиран парламент и въз основата на фактори, условия, хора, групи, които работят зад кулисите. И които мъчно се подават на разбор. " - сподели Дончева при започване на своето присъединяване по Българска национална телевизия.

Относно професор Герджиков и неговата кандидатура за президент тя разяснява:

" Проф. Герджиков ще бъде неосъществим съставител на едно държавно управление, защото той няма никакъв опит в тези връзки и никаква концепция какво се развива в задкулисието. Когато кажете партии на митинга и партии “не” на митинга, които поддържат Румен Радев, ще би трябвало да имате поради, че не всички, които се назовават “партии на протеста” и са декларирали поддръжка за Румен Радев, ще го поддържат дейно, а в действителност това е решаващо. Ще дам образец - акцията на Петър Стоянов, когато той се оказа подкрепян от всички от думи, само че на каузи - не. И това му коства резултатът. В съставянето на държавното управление е доста значимо да се минимизира въздействието на Бойко Борисов и ГЕРБ. Като това въздействие не е единствено в директното присъединяване на ГЕРБ, до което те се домогват, с цел да внушат, че те сa фактор, без който не може.

Извадих един откъс, който може би ще даде някакъв ключ към това за какво проф. Герджиков е номиниран от ГЕРБ и какви упования би трябвало да му стоварим, влизайки в тази акция. Това е част от неговото слово, което той е произнесъл при удостояването на Бойко Борисов " лекар хонорис идея " на СУ, това е станало по времето на неговото ректорство. И в това похвално слово се чува следното:

" За шест месеца, един къс период, господин Борисов направи повече, в сравнение с е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за повече, имаме образец за извънреден гений, комбиниран с голяма безрезервност и почтеност, които дават плодове освен за българския народ, само че и за нашите съседи, които желаеме да ни бъдат другари "

Номинирането на професор Герджиков, от страна на ГЕРБ, е израз на връзките сред тях, които датират доста по-отдавна. Заслугите на ГЕРБ за избора на професора за ректор на СУ, за налагането на му като общества фигура и надлежно има една влюбчивост, респект, поклонение, обич, от страна на професор Герджиков, към Бойко Борисов. Това е правоверен гербаджия, който не дава на ГЕРБ повече от приводна гражданска поддръжка. "

След думите на Дончева по адрес на професор Герджиков, самият ректор на СУ се включи в ефира на Българска национална телевизия с телефонно позвъняване. Двамата организираха следния " диалог ":

Проф. Герджиков: " Мои сътрудници се обадиха разтревожени, че госпожа Дончева лъже и наскърбява и мен, и университета. Не е правилно, че СУ е присъдил купата почетен лекар на господин Борисов, не е правилно и че съм приказвал словословия за него. Очаквам госпожа Дончева да се извини неотложно на мен и СУ "

Дончева: “Г-н Герджиков, аз открих това нощес в интернет, в случай че това не е по този начин, аз ще ревизира и ще ви се извинява!”

Проф. Герджиков: “Аз виждам един надпис изпод “кой може и кой би трябвало да ръководи, кой желае и кой може да ръководи..” Сигурен съм, че госпожа Дончева желае да ръководи, в случай че събира информацията си в интернет, очевидно не може.”

Дончева: “Е, скърбя, в интернет е информацията, ние сме електронно общество.”

Проф. Герджиков: " Не съм удовлетворен от отговора, ще бъда удовлетворен, когато Дончева се извини. Ще давам изявленията от понеделник. За два пъти към този момент бях залят с мръсотия три пъти по отношение на кандидатурата си. "

Проектът Петков-Василев изповядва радикални проблеми в правосъдната система, без те да са доминанта и без да има огромно схващане там, разяснява още Дончева.

Според нея " Продължаваме промяната ", Демократична България и ИБГНИ би трябвало да си взаимодействат, като " Продължаваме промяната " да поеме повече тежест в стопанската система, Демократична България да поеме по-големия товар върху правосъдната промяна, а ИБГНИ да поеме обществената политика.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР