Нито синдикатите, нито работодателите подкрепят бюджета и има защо. Там

...
Нито синдикатите, нито работодателите подкрепят бюджета и има защо. Там
Коментари Харесай

Добрев: Този бюджет гарантира, че цените ще се покачват, синдикати и работодателите не го подкрепят

Нито синдикатите, нито работодателите поддържат бюджета и има за какво. Там няма обезщетения за бизнеса и ще би трябвало да вървят и да им се молят. Това сподели Делян Добрев от ГЕРБ пред Нова тв.

" Какво значи антикризисни ограничения? Кризата е обвързвана с цените. Този бюджет подсигурява, че цените ще се повишават. Защо компенсацията за тока не се заложи в бюджета, с цел да има някаква мощ ", попита той.

" 25 стотинки за гориво е доста забавна тематика. Това го няма в бюджета. Щяло да бъде в Закона за енергетиката. Какво толкоз е станало, че горивото наближава 3,50 лв.. Когато държавното управление разгласи, че ще дава тази помощ, бензиностанциите подвигнаха още повече цените ", съобщи още националният представител.

" Няма логичност горивото да е скъпо, тъй като барелът е по-евтин от 2012 година и 2008 година. Рекордът му е бил 2008 година, когато е бил над 200 $. Цената на горивото има три съществени съставния елемент - нефт, акцизи и Данък добавена стойност. Данък добавена стойност е 20% и не се е трансформирало. Акцизът е еднакъв. Петролът само е друг ", сподели той.

" Защо обаче в този момент при по-евтиния нефт, горивото е по-скъпо. Когато бензиностанциите схванаха, че ще има помощ 25ст., незабавно измислиха по какъв начин да ги приберат. Аз бях министър през 2012 година и публицисти ме преследваха и ме питаха може ли цената да стане 3 лева Казвах, че е допустимо, само че единствено в случай че барелът стане 150 $. Тя в никакъв случай не докосна тази цифра ", изясни Делян Добрев.

Той сподели, че съгласно него хората с ниски приходи би трябвало да получават ваучери за горивата и ГЕРБ ще предложи това в Народното събрание (НС).
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР