Нито ще опитваме чрез натиск, нито чрез някакви примамки, нито

...
Нито ще опитваме чрез натиск, нито чрез някакви примамки, нито
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Няма да търсим подкрепа чрез натиск или примамки

" Нито ще опитваме посредством напън, нито посредством някакви примамки, нито посредством каквито и да било други дейности да ангажираме депутати от други парламентарни групи, отвън тези, които обществено обявиха своята поддръжка - Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, за това държавно управление ".

Това съобщи за БНР ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

" Няма да предприемем стъпки, както направиха от Политическа партия в тяхното държавно управление, когато то се разпадаше ", акцентира Атанасова.

" Ние подобен метод въобще не обмисляме да осъществяваме. Дори няма да призоваваме 5-6-10 народни представители да се отделят, да не идват на работа, а да гласоподават по съвест ", добави ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Тя уточни още, че ГЕРБ-СДС издигат претендент за министър-председател с безупречна биография:

" Ако сме заложили приоритет Шенген, еврозона, ПВУ - има ли по-подходящ човек, който може да свърши тази работа ".

На въпрос за имената в държавното управление, което Габриел ще предложи на президента на 22 май, Десислава Атанасова съобщи:

" Няма да се наемам с имена, тъй като до последно текат диалози. Все още се опитваме да намерим баланс с останалите парламентарни групи. Коректно е всички, които вземат участие в държавно управление с поддръжка, да имат своето посланичество. Всички, които поддържат в болшинство в Народно събрание държавно управление, имат право да излъчат своите кандидатури. При всички положения по този начин е редно. Уважаваме всички български жители и техния избор и всеки би трябвало да се преценява с това ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР