Нито лъжата е друга гледна точка, нито вербалното насилие е

...
Нито лъжата е друга гледна точка, нито вербалното насилие е
Коментари Харесай

Пеевски, Борисов и К.Петков предлагат декларация против „езика на омразата“ в политиката

Нито лъжата е друга позиция, нито вербалното принуждение е независимост на словото, се показва в плана

Шестима водещи български депутати са предложили на Народното събрание (НС) „ срещу езика на омразата в българската политика “.  Трима от тях са от ПП-ДБ – Кирил Петков, Атанас Атанасов и Даниел Лорер. От името на ГЕРБ се е подписал единствено водачът на партията Бойко Борисов. А от Движение за права и свободи – Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ.

Народното събрание декларира ясно и недвусмислено, че ще работи безрезервно, с всички законови средства, с цел да се противопоставим на всяка тирада на омразата, без значение дали се отнася до прояви на антисемитизъм, ислямофобия, християнофобия, ксенофобия или други форми на непоносимост и ненавист, в публични партийни връзки, или в изявления от партийни поддръжници в партийни медии, които се оставят без последици, се показва в проектодекларацията.

Тя приканва всички участници в публичния и политически живот и изключително в парламентарния спор да не разрешаваме на омразата, заканите, разделянето и словесното принуждение да бъдат част от нас; да се помни проведената опозиция на българските турци и мюсюлмани против опитите за насилствена асимилация на тоталитарния режим и т.п.

В преамбюлната част вносителите на предлагането се базират на редица интернационалните документи.

Подчертават също, че „ нито лъжата е друга позиция, нито вербалното принуждение е независимост на словото “, както и че „ езикът на омразата е наложителен проблем, тъй като води до закононарушения от ненавист “.

Речта на омразата предшестваше дима над Аушвиц и всеобщите гробове в Сребреница и Буча , се показва още в документа, препоръчан за гласоподаване на Народното събрание.

Любопитно е, че той е импортиран в събота – на 29 юли ; както и че девет дни по-рано депутати от „ Възраждане “ са внесли сходен план на декларация - „ осъждаща антибългаризма, антисемитизма, расизма, фашизма, антихуманизма, езика на омразата и насаждането на разделяне и непоносимост в обществото “. Парадоксът е, че точно тази партия е съществена причина през последните месеци у нас да се предизвестява за надигащ се фашизъм, антисемитизъм и втълпяване на ненавист.

От партията на Костадин Костадинов обаче постоянно употребяват способа на огледалната агитация, като упрекват другите в това, в което са упреквани те.

 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР