Нито едно от нашите предложения не се включва в комисиите

...
Нито едно от нашите предложения не се включва в комисиите
Коментари Харесай

Нинова: Въздържахме се, защото не включиха наши предложения

„ Нито едно от нашите оферти не се включва в комисиите и не се гледа в Народното събрание, по тази причина се въздържахме “. Така изясни гласуването на депутатите от нейната партия Корнелия Нинова, съобщи bTV.

Бойкотът на народните представители, които не гласоподаваха дневния ред за седмицата, докара до проваляне на пленарното съвещание.

Българска социалистическа партия е упорствала да се прегледат обществени законопроекти, които са значими поради удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура. „ Имаме осем законопроекта в този смисъл, три от които са предпочитани, няма никакво придвижване по тях. Затова се въздържахме при гласуването на стратегия, в която има лобистки ползи “, сподели Нинова, съгласно която „ предходната седмица са предизвестили, само че не са ги послушали “.

„ Настояваме обществените законопроекти да бъдат включени в дневния ред. Това е и нашата позиция на председателски съвет “, добави Нинова.

Тя е безапелационна, че няма съглашателство сред нейната групировка, ГЕРБ и Движение за права и свободи, чиито депутати също се въздържаха по време на гласуването.

„ Попитайте ги с какви причини са дали своят вот срещу. Ние казахме нашите. Миналата седмица предупредихме, че ще гласуваме по този начин, и не ни послушаха “, сподели ръководителят на Българска социалистическа партия.

Що се отнася до връчването на третия мандат за съставяне на държавно управление, Нинова съобщи: „ Хипотези не разясняваме, а обстоятелства, когато ни дадат мандата, ще ви кажем “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР