Нито едно от изявленията на президента Румен Радев по кризата

...
Нито едно от изявленията на президента Румен Радев по кризата
Коментари Харесай

„Пророкът“ от „Дондуков“ №2 и истината-две различни неща

Нито едно от изказванията на президента Румен Радев по рецесията с ковид не се оказа правилно
Източник: Breaking.bg

Втори месец България е в изключително състояние и наложени ограничения против болестта COVID-19. По тематиката се изричат всевъзможни „ специалисти “, „ експерти “ и „ вирусолози “. Лее се агитация, операция и откровена политическа агитация по време на пандемия. Един от първите „ пророци “ по тематиката се оказа президентът Румен Радев.

Обединителят на нацията по Конституция, от който жителите чакаха да сплоти хората в тази невиждана рецесия след Втората международна война, не се оказа на висотата на институцията. Нещо повече, президентът стана подправен оракул, който употребява рецесията за дребни пропагандни и политически цели.

Да напомним какви послания насочи Румен Радев при започване на пандемията.

Президентът на връх Шипка на 3 март 2020 година: „ Отмяната на формалните празнувания на Шипка е операция. България даде през вчерашния ден един голям принос към международната медицина. Успя да изолира два разнообразни варианта на ковид. Оказа се, че софийският вариант е доста безопасен и там всевъзможни мероприятия навън са разрешени, до момента в който вариантът на Шипка се оказа доста рисков и мероприятията, както знаете, се анулираха. Надявам се със същото озлобление ръководещите в действителност да мислят за здравето на българите “.

Няколко дни по-късно излязоха първите инфектирани с вируса българи, измежду които хора от Габрово.

Радев на честванията в София на 3 март: „ Свободата е най-силният имунитет против всевъзможни политически вируси “.

Радев в изявление пред БТВ на 9 април: „ Има два типа проби – едните са първоначално, както ги направи Сингапур, Южна Корея, Германия. При тях имаме интензивно тестване и съгласно мен те са доста значими, с цел да установим какво става и да имаме информация “.

Политическите приказки на президента са едно, само че обстоятелствата приказват друго: Към момента, общо в целия свят: 2,726,759 инфектирани, над 190 000 умряли, на този стадий смъртността от затворените случаи е 20%. Само през вчерашния ден има над 85 000 нови открити случаи и над 6600 умряли от ковид.

Сингапур, посочен от Радев като образец, на 5 милиона души население след първата вълна е ударен от втора: 11,178 инфектирани, +1,037 – за вчерашния ден инфектирани, 10,242 – дейни случаи.

Германия: 153,129 инфектирани, +2,481 – за един ден, 5,575 – умряли, 44,254 – дейни случаи, 2,908 – в тежко положение. И отново Германия, също посочена са образец.

Канцлерът Ангела Меркел: „ Истината: още сме в самото начало на пандемията. Тази пандемия е най-голямото тестване в историята на Федералната република. Ще живеем още дълго с този вирус и въпросът е по какъв начин да му попречим да надделее над нашата здравна система и да докара до многочислени жертви. “

Германският външен министър Хайко Маас: „ Тази година няма да има естествена отмора с цялостни плажове. Нито в Европа, нито в който и да било район на света. Няма причина да се разхлабват рестриктивните мерки за пътешестване и по този начин почивките в чужбина още веднъж да станат вероятни.

По целия свят има ограничавания за пътешестване и все в миналото ще се занимаем и с въпроса по кое време да ги отменим. Само че сега нищо не приказва за това, че сходно нещо ще се случи скоро “.

За справка-Германия анулира Октоберфеста за първи път от Втората Световна война.

Статус на Румен Радев на Цветница:

„ Да не забравяме, че изолацията не е механизъм за държавно ръководство, а изключителна, краткотрайна мярка, която има смисъл единствено при висока отговорност от всеки от нас “.

Казват, че дяволът се крие в сравненията. Държавите, които не взеха ограничения за обществена изолираност или закъсняха:

Швеция: 10 милиона население – 16,755 – инфектирани, единствено през вчерашния ден са +751. Общо 2,021 умряли, през вчерашния ден са 84. Имат 533 души в сериозно положение.

Беларус, до последно имаше футболни мачове – 10 милиона население – 8022 заболели, 744 нови инфектирани за един ден.

Обединено Кралство и Нидерландия с опити за групови имунитети:

Англия: 138,078 – инфектирани, 18,738 – смъртни случаи,

Нидерландия: 35,729 инфектирани, 4,177 – умряли.

Както се споделя: Пред обстоятелствата и боговете мълчат. Ако съпоставим посочените нагоре данни, които са изцяло налични от разнообразни осведомителни източници, с изказванията на президента се оказва, че българският държавен глава може единственият в света, който освен, че споделя лъжи, само че и искрено води манипулативна акция против държавното управление и Националния действен щаб. Целите му са ясни, въпросът е дали „ пророкът “ от „ Дондуков “№2 ще успее да ги реализира. Засега не му се получава. Нещо повече, несъответстващото държание срина рейтинга на Румен Радев. Какво следва? Да чакаме още „ пророчества “ на президента да вземем за пример за 6 май? /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР