Нито една страна не успя да изпълни стандарта за качество

...
Нито една страна не успя да изпълни стандарта за качество
Коментари Харесай

Какво е качеството на въздуха по света?

Нито една страна не съумя да извърши стандарта за качество на въздуха на Световната здравна организация (СЗО) през 2021 година , сподели изследване на данните за замърсяването в 6475 града във вторник, а смогът даже се възвърне в някои райони след спад, обвързван с COVID-19. За това оповестяват от.

СЗО предлага междинните годишни показания на дребни и рискови частици във въздуха, известни като PM2.5, да не са повече от 5 микрограма на пространствен метър след смяна на насоките си предходната година, като споделя, че даже ниските концентрации предизвикват обилни опасности за здравето .

Но единствено 3,4% от интервюираните градове дават отговор на стандарта през 2021 година , съгласно данните на, швейцарска компания за технологии за замърсяване, която следи качеството на въздуха. В 93 града равнищата на PM2,5 са 10 пъти над предложените .

„ Има доста страни, които реализират огромни промени “ , сподели Кристи Шрьодер, началник на науката за качеството на въздуха в IQAir.

" Китай стартира с доста огромни цифри и те не престават да понижават с течение на времето. Но има и места в света, където въздухът става доста по-зле. "

Общите равнища на замърсяване в Индия се утежниха през 2021 година, а Ню Делхи остана най-замърсената столица в света , демонстрират данните. Бангладеш беше най-замърсената страна, също непроменена по отношение на миналата година, до момента в който Чад се класира на второ място, откакто данните за африканската страна бяха включени за първи път.

New Delhi is the world's most polluted capital city for second consecutive year. |
— DNA (@dna)
Китай , която води война със замърсяването от 2014 година, падна до 22-о място в класацията на PM2,5 през 2021 година, като беше на 14-о място година по-рано, като междинните показания се усъвършенстваха леко през годината до 32,6 микрограма, заяви IQAir.

Хотан в северозападния район на района Синдзян беше най-лошо представилият се град в Китай - със междинни показания на PM2,5 над 100 микрограма, значително породени от пясъчни стихии.

Air quality monitors in North Central China measured hazardous levels of across much of the region. Residents should run an air purifier and avoid outdoor activities. See your local today.
— IQAir (@IQAir)
Той стигна до трето място в листата на най-замърсените градове в света, откакто беше изпреварен от Бхиванди и Газиабад - и двата в Индия .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР