Нито един вирус не е добре дошъл, заяви директорът на

...
Нито един вирус не е добре дошъл, заяви директорът на
Коментари Харесай

Директорът на СЗО по извънредните здравни ситуации: Нито един вирус не е добре дошъл!

Нито един вирус не е добре пристигнал, съобщи шефът на СЗО по изключителните здравни обстановки Майк Райън, като отхвърли изказването на бразилския президент Жаир Болсонаро, че разновидността Омикрон на ковид ще е добре пристигнал и може даже да постави завършек на пандемията, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Автобусната покруса на Струма 141
В оповестено по-рано изявление Болсонаро омаловажи разпространяването на Омикрон в Бразилия.

Омикрон " е по-малко тежка за индивида вирусна зараза, само че това не значи, че е лека болест ", акцентира медицинският специалист. Много хора по света се намират в лечебни заведения, на изкуствено дишане, като се борят за въздух, което " явно демонстрира доста ясно, че това не е лека болест ", означи Райън.

" Това е болест, която може да се предотврати с ваксини, това е болест, която може да се предотврати - в още по-голяма степен - посредством имунизация и мощни персонални защитни ограничения за отбягване на заразяване ", добави Райън. " Има толкоз доста, което може да създадем. Това не е моментът да се отхвърляме. Това не е моментът да разгласяваме, че това е добре пристигнал. Никой вирус, който убива хора, не е добре пристигнал. Особено, когато тази смъртност и премеждия са предотвратими посредством съответното потребление на имунизация ", акцентира шефът на СЗО по изключителните здравни обстановки.

Задължителната имунизация би трябвало да бъде " последно средство " в битката с пандемията ", акцентира Райън, представен от ДПА, обръщайки се към държавните управления по света. Освен това тя би трябвало да бъде " ясна, експлицитна и лимитирана по време ", както и съпроводена от пояснения за рисковете, добави той.

СЗО счита наложителната имунизация " за последно средство пред лицето на огромна зараза, при която знаем, че имунизациите ще спасят живота на хора ", съобщи Райън.

Бразилия записва през днешния ден нови 87 471 случая на заразяване и 133 умряли от КОВИД-19, цитира Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Автобусната покруса на Струма 141  Отнеха лиценза на компанията, превозвала хората в автобуса-ковчег Отнеха лиценза на компанията, превозвала хората в автобуса-ковчег  Сарафов: Няма причинно-следствена връзка сред злополуката на Автомагистрала „ Струма “ и неприятната маркировка

Сарафов: Няма причинно-следствена връзка сред злополуката на Автомагистрала „ Струма “ и неприятната маркировка  Сарафов: Няма причинно-следствена връзка сред злополуката на Автомагистрала „ Струма “ и неприятната маркировка Сарафов: Няма причинно-следствена връзка сред злополуката на Автомагистрала „ Струма “ и неприятната маркировка
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР