Нито един от възпитаниците на едно начално училище в Шотландия

...
Нито един от възпитаниците на едно начално училище в Шотландия
Коментари Харесай

Едно училищно правило, което пази децата от затлъстяване

Нито един от възпитаниците на едно начално учебно заведение в Шотландия не страда от затлъстяване, с помощта на въведено от учебното управление предписание, споделя The Sun.

Преди три години, в началното учебно заведение в шотландския град Стерлинг било въведено следното условие – всеки възпитаник е задължен всеки ден да пробягва или да изминава пешком една миля (1,6 км).

Независимо какво е времето на открито учителите наблюдават строго правилото да се съблюдава и изпращат възпитаниците си да изминат дистанцията, с цел да подобрят физическата им форма и концентрацията в час.

За тези три години схемата несъмнено е потвърдила своята успеваемост до степен, че от просветителното министерство в страната към този момент обмислят да я вкарат наложително във всички учебни заведения в страната.

Междувременно образецът на учебното заведение в Стерлинг бил последван от още 30 други образователни заведения. По данни от най-нови проучвания в Шотландия, всяко десето дете в страната страда от затлъстяване все още на постъпването си в учебно заведение.

Директорката на учебното заведение, въвело сполучливия модел за възпитаване на двигателна интензивност споделя, че всеки ден получава имейли от други образователни заведения и общински управи с въпроси и молба да показа модела на въвеждане и използване на програмата. „ Мисълта по какъв начин деца от всички краища на страната бягат, тъй като следват нашия модел е просто страхотна ”, прибавя тя, отбелязвайки какъв брой е простичко и в това време дейно е правилото.

Сега откриватели изследват какви са разликите сред децата от учебното заведение в Стерлинг и други локални учебни заведения, където правилото към момента не е въведено. Преди още да са обобщили данните откривателите споделят, че децата, пробягващи своята блага всеки ден наподобяват по-щастливи, а учителите им споделят, че доста по-бързо и резултатно се включват и вземат участие в образователния развой.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР