Нито един дипломат не трябва да си позволява да поставя

...
Нито един дипломат не трябва да си позволява да поставя
Коментари Харесай

Петков отсече: Нито един дипломат не може да поставя ултиматум на свобода държава

" Нито един посланик не би трябвало да си разрешава да слага ултиматуми на една свободна страна. " Това съобщи пред публицисти премиера в оставка Кирил Петков. Той инспектира газова връзка Гърция - България в региона на Стара Загора.

По думите му даже след в страната ни остават 43. Той уточни, че българската дипломатическа задача в Москва е едвам от 12 души. Петков прикани дипломат Елеонора Митрофанова да спре да се изявява по медиите и да си играе със страховете на хората. Според него този звук не е работлив.

Той добави, че нашите нации са другарски и се надява връзките сред България и Русия да продължат. Петков още веднъж прикани, която през вчерашния ден връчи на Министерство на външните работи. По думите му няма заплаха от разкъсване на дипломатическите връзки.
 Митрофанова обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с България Обновена
Митрофанова обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с България

Поводът - отзоваването на 70 съветски дипломати

Кирил Петков разяснява и идното връчване на първия мандат. Той съобщи, че има разговор с самостоятелните депутати. Премиера в оставка добави, че застава напълно зад Асен Василев, който бе препоръчан от Продължаваме промяната за нов министър-председател. Ще продължим това, което започнахме, добави той.

Петков направи и коментар за интерконектора с Гърция. По думите и азерския газ, който ще потече по газопровода е доста по на ниска цена. Системата е подготвена, в този момент се тестват софтуерните решения, с цел да бъде автоматизацията подготвена.

Той добави, че на 7 юли с гръцкия министър председател Мицотакис ще открият газопровода.
 Митрофанова пита Москва дали да закрие посолството в София
Митрофанова пита Москва дали да закрие посолството в София

Прехвърля отговорността за последствията върху кабинета на Кирил Петков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР