Nissan представи новият електрически кросоувър Ariya, който ще е част

...
Nissan представи новият електрически кросоувър Ariya, който ще е част
Коментари Харесай

Nissan ще преследва устойчив растеж с нов електрически кросоувър и още 12 автомобила

Nissan показа новият електрически кросоувър Ariya, който ще е част от проекта на компанията Nissan Next, с който тя ще се опита да реализира резистентен напредък, финансова непоклатимост и рентабилност, съобщи CNBC. Освен него, тактиката на компанията включва още 12 автомобила с модифициран дизайн, а Ariya е първият от електрическите автомобили в проекта.

Стратегията на компанията би трябвало да продължи до 2024 година, а задачата ѝ е да се орежат милиарди разноски, произлизащи от закрепени цени, да се спре производството на някои от съществуващите модели. Освен това част от взаимните фабрики на Nissan-Renault-Mitsubishi би трябвало да бъдат затворени.
 Новият Nissan Rogue 2021 - основният воин в световния проект на автомобилния колос
Новият Nissan Rogue 2021 - основният воин в световния проект на автомобилния колос

Kросоувърът от трето потомство ще бъде най-важният артикул в гамата на Nissan

До решението за този проект се стигна, откакто Nissan регистрира първата си годишна загуба от 2009 година до момента, а рецесията, в която се намира стопанството, в допълнение утежнява вероятностите пред автомобилните производители.

" Ariya e идната глава във физически образ за Nissan ", сподели Гупта. " Той е катализаторът на смяната в нашето продуктово мислене. "

Създаването на Ariya беше загатнато още през 2017 година, а концептуалното возило, върху което се базира електрическият кросоувър, беше демонстрирано на Tokyo Motor Show през предходната година.

Под капака

Ако всичко върви по проект, Ariya, който ще бъде създаван единствено в Япония, ще е в продажба през втората половина на 2021 година и ще стартира при цена от 40 хиляди $ в Съединени американски щати. Кросоувърът ще е на нова платформа и се чака да е кадърен да изминава 480 км. с едно зареждане, което го слага под по-скъпите оферти на Tesla и електрическите автомобили, обещани от General Motors. Nissan Leaf сега има пробег от 360 км., сочат данните на Агенцията за запазване на околната среда на Съединени американски щати.

" Вярваме, че електрическите автомобили през днешния ден се употребяват повече като мобилни телефони ", сподели основният действен шеф на японския производител Ашвани Гупта. " Когато 80% от притежателите им си зареждат колата у дома, пробегът ѝ към този момент не е проблем за тях. "
 Nissan удостовери, че решението за затварянето на завода ѝ в Барселона е дефинитивно
Nissan дефинитивно затваря един от огромните си фабрики в Европа. Въпреки че може да ѝ коства солено

Това ще засегне 23 000 работни места

Ariya обаче освен ще е на нова платформа, а ще е и първото возило на Nissan след Skyline, което ще има системата за самостоятелно шофиране ProPilot Assist 2.0. Тя е сходна със Super Cruise на General Motors и с Autopilot на Tesla и разрешава водачите да не си държат ръцете върху кормилото до момента в който карат по маркиран път. Освен управляването на колата, тя следи и положението на водача, с цел да може той да се намеси в обстановка, в случай че е належащо.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР