Нискотарифната авиокомпания Easyjet съобщи, че е била принудена да отмени

...
Нискотарифната авиокомпания Easyjet съобщи, че е била принудена да отмени
Коментари Харесай

Авиокомпания отменя полети заради случаи на коронавирус

Нискотарифната самолетна компания Easyjet заяви, че е била принудена да анулира някои полети до и от Англия, откакто нов скок на случаите на ковид я изправи пред по-високи от естествените равнища на заболеваемост измежду личния състав, съобщи Ройтерс.

Англия, която по-рано през годината отстрани всичките си ограничавания, наложени поради пандемията, означи нов скок на заболелите през последните седмици - счита се, че един на всеки 13 души е бил инфектиран през седмицата, приключила на 26 март, което е най-високата заболеваемост от началото на пандемията.

Докато равнищата на хоспитализация във Англия са много под пиковете от 2020 година и 2021 година, редица компании оповестяват за спирания на услугите, в това число на летищата, заради нуждата техни чиновници да си останат вкъщи.

Easyjet съобщи, че е подхванала дейности за намаляване на разстройствата посредством набиране на спомагателни екипажи, които да са в подготвеност при потребност. Въпреки това компанията е била принудена да анулира някои полети и да сплоти други.

"Извиняваме се за неудобството, породено на пасажерите от засегнатите полети ", се споделя в изказване на компанията.

Авиопревозвачът се е свързал с клиентите си и им е дал варианти, в това число наново запазване за различен полет, приемане на ваучер или цялостно възобновяване на сумата, се показва още в изказването.

Easyjet анулира към 60 планувани полета до и от Англия през днешния ден от общо към 1645 по разписание. От уикенда анулираните полети са над 200.

Водещият английски авиопревозвач British Airways също анулира дребен брой от полетите си през вчерашния ден.

Хората с позитивен тест за ковид към този момент не би трябвало да се самоизолират, само че фирмите ги поучават да си останат у дома.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР