Ниските температури през изтеклото денонощие заледи водите на Смолянските езера.

...
Ниските температури през изтеклото денонощие заледи водите на Смолянските езера.
Коментари Харесай

Лед скова езерата над Смолян

Ниските температури през изтеклото денонощие заледи водите на Смолянските езера. Едно от най-известните езера - " Рибката ", което се намира на входа на родопския град, осъмна сковано от лед. То събира много фенове на риболова, като през миналия сезон бе една от главните атракции за туристи, които избраха да се снимат върху леда и на фона на емблематичните скали за Смолян " Невястата ".

Заради предстоящите позитивни температури денем, управляващите предизвестяват, че не е желателно този път хората да се пробват и да вървят по леда. На този стадий няма данни тъкмо за размера на ледената повърхнина, а слънчевите лъчи могат да доста да я изтънят и да се получат произшествия.

Заради негативните температури през последните дни и сериозното им рухване през нощта, като някъде те доближиха до към минус 19 градуса, има терзания и за водоснабдяването на обитаемоте места в района. То се отнася най-много, за тези села, които са на лични водоизточници, които замръзват в сходно метрологична конюнктура.

Вчера регионалният шеф Недялко Славов даде инструкции към ВиК-Смолян за предприемане на превантивни ограничения и недопускане на спиране на водоснабдяването към популацията. На този стадий има данни единствено за едно обитаемо място, което е на воден режим, поради понижаване на дебита на водата в извора - с. Иваново, община Рудозем.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР