Ниската избирателна активност е сериозен проблем, според загубилия президентските избори

...
Ниската избирателна активност е сериозен проблем, според загубилия президентските избори
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: Ниската избирателна активност е сериозен проблем

Ниската изборна интензивност е сериозен проблем, съгласно изгубилия президентските избори претендент. Проф. Анастас Герджиков съобщи, че отговорността за загубата е негова. Отчете неточности в своята акция, само че и означи, че за съперника му е работила цялата държавна машина.

Анастас Герджиков първо поздрави спечелилите изборите Румен Радев и Илияна Йотова.

" Всички се надяваме през идващите пет години за положителното на българския народ да се осъществен техните обещания, а не моите прогнози от последните седмици ", сподели Герджиков.

Благодари на щаба, с който направи акцията си, на инициативния комитет, издигнал кандидатурата му, както и на пратиите, които са го подкрепили. Коментира, че дружно с Невяна Митева не съжаляват, че са влезнали в тази конкуренция.

" Смятахме, че има метод да преодолеем раздялите и да продължим обединени към изхода от рецесията и най-много, тъй като се притеснявахме, че демокрацията е в заплаха. Аз ви убеждавам, че ще намерим метод да продължим и вашия глас ще продължи да се чува ", сподели Герджиков.

Очерта две групи аргументи за загубата. Една са неточности в акцията му - не са съумели да убедят хората във визията си и да завоюват доверието им. Втората група аргументи видя в дейностите на съперника си и държавната машина.

" Първо това, че от самото начало нашите противници, вместо да бележит това, което са създали или да посочат някакви наши неточности или пък да дават отговор на нашите въпроси за техните неточности през последните 7 месеца, не престана в продължение на 40 дни повтаряха единствено едно - вие сте свързани с дадени партии и хора. Целият държавен уред работеше за настоящия президент. Това значи, че репресиите на силовите министерства бяха в интерес на тази акция на господин Радев ", сподели той.

Герджиков съобщи, че няма да продължава своя път в политиката и се връща в университета, където е учител от доста години.

Герджиков: Като ректор се връщам след два дни, когато ми свършва отпуската и ще обсъдим с сътрудниците дали това да продължи да е по този начин.

Българска национална телевизия: Колко време ви оставаше от мандата?
- Две години.
Българска национална телевизия: Още не сте взели решение или?
- То не зависи единствено от мен, аз желая да го обсъдя с сътрудниците ми.

Според Герджиков казусът с ниската изборна интензивност е тъй като политиката се е партизирала, партиите се борят за власт, а не оферират хрумвания и визии за развиването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР