Нищо от думите на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън

...
Нищо от думите на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън
Коментари Харесай

Блинкън не вижда опасност от руско нападение в Украйна

Нищо от думите на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън не допуска заплаха от директно идно нахлуване на Русия в Украйна.

Това заяви висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел на конференция след днешното съвещание на европейските външни министри, в което Блинкън се включи видеоконферентно.

По думите на Борел изводът от изявлението на държавния секретар е, че съветските сили в Беларус не основават непосредствена опасност за Литва. Блинкън обяснил на своите европейски сътрудници, че Съединени американски щати не изтеглят чиновниците си от Украйна, а дават независимост на множеството да изоставен страната, в случай че желаят.

„ Не мисля, че е належащо Европейски Съюз да взима сходни ограничения за своите чиновници на място “, уточни Борел.

Той заяви, че на днешния Съвет „ Външни работи “ е разискван отговорът, който ще бъде даден по съветските претенции, свързани с европейската сигурност. Министрите са говорили за противодействието на дезинформацията и за продължение на дипломатическите старания за кротичък отговор на напрежението към Украйна.

„ Ако дипломацията се провали, напредваме с подготовката на отговор на допустима съветска експанзия. Отговорът ще бъде бърз и съдбоносен, и освен от Европейски Съюз, а интернационален “, уточни Борел.

Според него Съединени американски щати непрекъснато се поучават с Европейски Съюз в договарянията с Москва. Струпването на съветска военна мощност по границата с Украйна и заканите за възобновяване на разграничителните линии в Европа подкопават основите на сигурността на континента и будят мрачни мемоари, за които няма място в днешния век. Европейски Съюз показва безусловна поддръжка за Украйна, всяка военна интервенция ще има тежка цена за причинителите, добави Борел.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР