Нищо не сме получили от МО, водим дело за извънредния

...
Нищо не сме получили от МО, водим дело за извънредния
Коментари Харесай

Съпругата на загиналия пилот подп. Терзиев – с хакнат профил и френско име във Фейсбук

Нищо не сме получили от МО, водим дело за изключителния труд на Валентин, сподели вдовицата
С ново име на френски - Christelle Curtillet -  е във Facebook Димитрина Попова, брачната половинка на починалия боен водач подп. Валентин Терзиев. „ Хакнаха ми профила и ми сложиха това име. Очевидно доста приказвам и някой ме е атакувал. Опитвам се да си възстановя предходния профил “, изясни пред  вдовицата.

Два месеца след гибелта на брачна половинка ѝ щерка ѝ Никол я е зарадвала с внучка. Бебето Катерина към този момент е на 4 месеца и  е новото благополучие в живота на Димитрина след преживения потрес.

Тя съжалява единствено, че Валентин Терзиев не е дочакал раждането на дребната, въпреки биологически Катерина да не е негова внучка. Никол е от първия брак на Попова, а с Валентин имат 12-годишен наследник Александър.

Именно момчето посредством майка си заведе дело против авиобаза Граф Игнатиево за 70 000 лв. обезщетение. Това са неплатени средства за ексклузивен труд и наряди на татко му - 2967 часа за времето от 26 май 2010 до датата на гибелта му 9 юни 2021 година

През ноември началникът на защитата на Българската войска адмирал Емил Ефтимов разгласи, че парите ще бъдат преведени на вдовицата и сина.

„ Нищо сходно. Така им е преференциално да приказват пред обществото. Водим правосъдно дело “, изясни Димитрина Попова.

Справка на „ 24 часа “ демонстрира, че старт на процеса е плануван за началото на март следващата година в Пловдивския областен съд.

Приятелите разказват Димитрина като твърда и борбена жена, която работи доста и не се предава.

„ Изглежда строг, само че характерът ѝ е подобен. Не понася неправда “, описа нейна близка. По думите ѝ Попова не стопира да се труди, върти счетоводна адвокатска фирма и две книжарници в Асеновград.

Със същата непримиримост Димитрина продължава да търси истината за гибелта на брачна половинка си, който при нощен полет по време на обучение падна с пилотирания от него МиГ-29 в морето край Шабла на 9 юни т. година Според формалната версия на МО причина за нещастието е загуба на пространствена ориентировка. Попова обаче не приема това умозаключение.

„ Продължаваме да търсим истината, тъй като загубата на пространствена ориентировка не е присъща за теб “, написа Димитрина на 9 октомври. Разследването на случая към момента не е завършило във Военно-окръжната прокуратура в София. Не е подготвена и комплексната експертиза.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР