Нищо не може да се сравни с усещането, което носи

...
Нищо не може да се сравни с усещането, което носи
Коментари Харесай

Ориент експрес се завръща в Италия

Нищо не може да се съпостави с чувството, което носи влакът в придвижване. Нежното люшкане на вагона разрешава четене на книга, сънливост или просто съзерцаване на красиви гледки, които ви се усмихват през прозореца. А вие се наслаждавате на екологичен метод за пътешестване и опознаване на многообразието на света.

Някога напредването с трен из Европа с „ Ориент експрес “ е било черешката на тортата в пътуването. Тези изискани авантюристичен дни обаче са остана в предишното преди повече от 10 години, защото високоскоростните жп линии станаха все по-популярни, а цените за самолетни пътувания - евтини.

Към момента само " Ориент експрес " - Venice Simplon-Orient-Express. предлага пътувания за един ден из Италия и по- рядко - от Лондон до Венеция. На хоризонта обаче има положителни вести за феновете на изтънченото пътешестване с трен – от следващата година в Италия ще се предлага композиция от влак-хотел - " Ориент експрес " и " Долче вита ". Пускането на новия „ Ориент експрес “ евентуално ще отнеме известно време, само че по всичко наподобява, че дълго чаканата услуга несъмнено ще си коства. Предвиждат се и пътувания до Париж и Истанбул - две от истинските дестинации на " Ориент експрес ", както и до Сплит в Хърватска.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Orient Express - FDD (@orientexpressheritage)

Пътниците ще имат опция да се насладят на достоверната атмосфера на " Ориент Експрес Ла Долче Вита " от 60-те и 70-те години в Италия. Влакът дава обещание да задоволи и най-високия усет – ще предлага живописни гледки, като минава през общо 128 италиански града и 14 района на страната. От столицата – Рим ще потеглят и композициите за Париж, Сплит и Истанбул.

„ Огромна привилегия е да дадем ново начало на историческия „ Ориент експрес “ за фенове на влака с високи стандарти “ - сподели в изказване Себастиен Базен, ръководител и основен изпълнителен шеф на Accor, която взе участие в огромния план. „ Тези влакове оферират нова визия за първокласни пътувания, която е оттатък нашето въображение. ”

Интересът към популярният трен дава обещание да е забележителен. Все отново той има богата история, която продължава да вълнува. Оригиналният „ Ориент Експрес “ е основан през 1883 година от Жорж Нагелмакерс. Мнозина от нас знаят, че класическият маршрут е от Париж до Истанбул, откъдето идва и името на " Ориент Експрес ". Любопитен факт е, че дълго време е бил елементарен трен и постоянно е бил услуга, а не съответна дестинация.

Първият трен за Истанбул потегля от Париж с 40 пасажери и пътуването лишава 13 дни. Такова пътешестване е в действителност съкровено прекарване, което надвишава визиите за времето си. То дава опция на пасажерите да обогатят най-малко няколко пъти света си и да се насладят на многообразието – културата на ориента в Истанбул среща модерния Париж.

Част от този „ сладостен живот “ е била и България. През 1885 година в маршрута е бил и град Пловдив, а по-късно и българската гара във Варна. Предлагаме ви да се придвижите в духа на 60-те и 70-те години и положителния усет благодарение на фотосите в галерията ни.
Да обиколиш Европа с трен
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР