Нищо не може да отмени факта, че има български въпросОтворено

...
Нищо не може да отмени факта, че има български въпросОтворено
Коментари Харесай

Отворено писмо до Стево Пендаровски: Вписването на българите в конституцията на РСМ е право

Нищо не може да анулира обстоятелството, че има български въпрос
Отворено писмо до президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски изпратиха от Сдружение Културен център “Иван Михайлов ” в Битоля, с което упорстват, че вписването на българите в конституцията на страната не е привилегия, а право.

Членовете на заличеното съдружие упорстват да вземат участие в изработването на предлагането за смяна в конституцията на страната, посредством което българите да бъдат включени в главния закон - ангажимент, стихотворец с преговорната рамка на страната за договаряния с Европейски Съюз.

“Изминаха повече от три десетилетия от края на югославската окупация на нашата Македония. Три десетилетия, през които македонските българи чакахме нашият народ да получи независимост и правдивост наедно с останалите елементи от нации, които живеят в страната. Днес това е гледище на всички 27 страни-членки на Европейски Съюз. Проблемът е към този момент европейски. Нищо не може да анулира обстоятелството, че в Северна Македония има български въпрос, който може да бъде решен единствено с инструментите на демокрацията и на върховенството на закона. (...) Нашето въвеждане в Конституцията на РСМ не е привилегия, а право ”, написа в откритото писмо, подписано от ръководителя Люпчо Георгиевски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР