Нищо добро за пазара на таблети не донесе и второто

...
Нищо добро за пазара на таблети не донесе и второто
Коментари Харесай

Световните продажбите на таблети продължават да спадат

Нищо положително за пазара на таблети не донесе и второто тримесечие на годината. Продажбите не престават да понижават, сочи нов отчет на анализаторската компания IDC.

За месеците април - юни в света са продадени 37,9 милиона такива устройства, което е с 3,4% по-малко по отношение на същия интервал на миналата година, според данните на IDC, представени от TechNews.bg.

Дори таблетите с присъединяема клавиатура, на които се разпореждаха очаквания да възобновят растежа, не съумяха да съживят пазара.

Лидер остава Apple, чийто пазарен дял е повишен от 25,4% до 30,1% за една година. Компанията е продала през тримесечието 11,4 млн. устройства, спрямо 10 млн. в интервала април-юни на 2016 гоидна.

Samsung заема второто място като резервира размера на продажбите си през второто тримесечие на равнище от 6 млн. броя. Но заради спада на пазара като цяло, делът на корейския производител се е нараснал от 15,4% до 15,8 на 100.

Както и при смарт телефоните, Huawei държи третото място на пазара за таблети. Китайската компания повишава каузи си от 5,3% на 8%, като е продала 3 милиона таблета през тримесечието.

В първата петица влизат още американският колос в онлайн търговията Amazon, който управлява 2,4% от международния пазар на таблети, и водещият производител на компютри Lenovo с дял от 2,2 %.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР