Нишад Синг, съосновател и бивш главен инженер на фалиралата криптоборса

...
Нишад Синг, съосновател и бивш главен инженер на фалиралата криптоборса
Коментари Харесай

Още един участник в делото срещу FTX ще се споразумее с прокурорите

Нишад Синг, съосновател и някогашен основен инженер на банкрутиралата криптоборса FTX, работи по съглашение с прокурорите.

Според информацията договорката, в която Синг ще се признае за отговорен по обвинявания, свързани с банкрута на FTX, към момента не е финализирана.

През декември други участници в делото – някогашния основен софтуерен шеф на FTX Гари Уанг и някогашния основен изпълнителен шеф на Alameda Каролин Елисън се признаха за отговорни по федерални обвинявания в машинация, откакто подписаха съглашения с прокурорите. Бившият основен изпълнителен шеф на FTX Сам Банкман-Фрийд се призна за почтен по осем федерални обвинявания и сега живее с родителите си в Калифорния.

Сред обвиняванията против Банкман-Фрийд са нарушавания на разпоредбите за финансиране на предизборни акции. Синг също по този начин е бил главен спонсор на претендентите и идеите на Демократическата партия на Съединени американски щати като се твърди, че от 2020 година насам е дарил $9.3 милиона.

Елисън и Уанг се споразумяха по делата, заведени против тях от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), само че Синг евентуално може да бъде обект на искове, заведени и от тези организации.


 


Синг остана най-дълго време отвън полезрението на управлението на FTX, само че се появи още веднъж през първата седмица на януари за сесия за даване на оферти в офиса на прокурора на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк. По време на сесията за оферти на обещано лице може да бъде възложен стеснен имунитет, с цел да показа какво знае по даден случай с прокурорите.

Освен това Синг и други лица от вътрешния кръг на FTX бяха призовани в границите на групов иск против компанията за рисков капитал Sequoia Capital и компаниите за частен капитал Thoma Bravo и Paradigm.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР