Nintendo продаде 18.95 милиона конзоли за видеоигри Switch за деветте

...
Nintendo продаде 18.95 милиона конзоли за видеоигри Switch за деветте
Коментари Харесай

Продажбите на Nintendo Switch надминаха тези на предшественика Wii

Nintendo продаде 18.95 милиона конзоли за видеоигри Switch за деветте месеца до края на декември. Общите проаджби на конзолата на японската компания към този момент са над 100 милиона и надминават тези на нейния предходник Wii, оповестява Ройтерс.

Продажбите за деветте месеца до декември са по-малко от продадените 24.1 милиона Switch конзоли за същия интервал на миналата година, само че все пак търсенето за устройството остава мощно, без значение от обстоятелството, че то към този момент е за пета поредна година на пазара.

Базираният в Киото производител на видеоигри се стреми да удължи живота на конзолата, пускайки през октомври модел с OLED екран, който до края на годината беше продаден в близо 4 милиона броя.

Nintendo понижи годишната си прогноза за продажбите на Switch до 23 милиона от 24 милиона преди този момент. Този ход следва понижаването на прогнозата и от страна на съперниците от Sony Group. Основната причина за занижените упования е дефицитът на съставни елементи, с който се борят всички производители на пазара.

През първите девет месеца на финансовата година Nintendo продаде 11.8 милиона домашни конзоли Switch и 3.2 милиона от мобилния Switch Lite.

През последните месеци в гейминг промишлеността се вливат обилни вложения, като новите играчи се пробват да привлекат потребителите към своите артикули, а одобрените компании прибавят благоприятни условия за разработчиците с разширението на онлайн игрите и тези, основани в "облачните " платформи.

Макар и да не се опълчва на сключването на покупко-продажби и придобиванията, президентът на Nintendo Шунтаро Фурукава съобщи, че за неговата компания "не би било плюс неочакваното привличане на хора, които нямат метода на мислене на Nintendo "

Идеята за така наречен "метавселена " - виртуален свят, в който потребителите играят, пазарят и работят, подтиква вложенията в промишлеността от страна на софтуерните колоси, като Meta (компанията майка на Facebook)

Според Фурукава, Nintendo вижда благоприятни условия за развиване в метавселената, само че ще ги обмисли, единствено когато „ изненадата и заниманието “, които са фокусът на компанията, могат да бъдат обезпечени на потребителите.

Оперативните доходи на японската компания за последното тримесечие на предходната година се покачват с 10% на годишна база до 252.5 милиарда йени (2.2 милиарда долара), а прогнозата за облага за цялата година е ревизирана във възходяща посока с 8% до 560 милиарда йени (4.87 милиарда долара).

Nintendo също по този начин регистрира и мощни продажби в софтуерното си поделения. Сред заглавията, които се чака да подтикват бъдещото търсене, е играта „ Pokemon Legends: Arceus “, която започва на 28 януари и получи позитивни оценки от критиците.

Продължението на "Legend of Zelda: Breath of the Wild ", която е продадено допълнително от 25 милиона бройки, също е планувано за стартиране тази година.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР