Nintendo обяви сплит на акциите си в съотношение 10 към

...
Nintendo обяви сплит на акциите си в съотношение 10 към
Коментари Харесай

Nintendo обяви сплит на акциите, очаква 9% понижение в продажбите на Switch

Nintendo разгласи сплит на акциите си в съответствие 10 към 1 в опит да направи книжата си по-привлекателни за вложителите на дребно.

Акционерите приканват за сплит от известно време за повишение на ликвидността на акциите.

Този ход ще бъде сбъднат на 1 октомври тази година, когато една елементарна акция на компанията ще бъде разграничена на 10.

Редица огромни софтуерни компании оповестиха сплитове на акциите си през последните няколко години, като измежду тях бяха Apple и Amazon. Те не трансформират фундаментално по никакъв метод компанията, само че вършат една акция по-евтина, което би могло да трансформира книжата в по-привлекателни за вложителите на дребно.

Сплитовете нормално се отразяват позитивно на цената на акциите. Книжата на Nintendo нарастват с 5% от началото на годината, макар че други софтуерни компании изгубиха милиарди долари от пазарната си стойност на фона на разпродажбите на рискови активи.

Базираната в Киото компания за видеоигри също по този начин разгласи, че възнамерява назад изкупуване на акции на стойност 56.36 милиарда йени (432.9 млн. долара). Трансакцията ще бъде осъществена на следващия ден.

Изненадващата вест за сплита на акции беше оповестена при представянето на резултатите на Nintendo за финансовата година, завършила на 31 март. Приходите на компанията възлизат на 1.69 трлн. йени и понижават с 3.6% на годишна база. Нетната облага регистрира намаляване от 0.6% до 477.6 милиарда йени.

Частично повода е в спада в продажбите на конзолите Switch, макар че компанията пусна нов модел с OLED екран по време на финансовата година. Продажбите на конзолата възлизат на 23.06 милиона за последната финансова година, спрямо 28.83 милиона година преди този момент.

Японската компания предвижда продажби в размер на 21 млн. броя от конзолата Switch за актуалната финансова година, която завършва през март 2023 година Това съставлява намаляване от 9% на годишна база, осведоми CNBC.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР