Нинова отправи ребром въпрос към Борисов, който мнозина си задават:

...
Нинова отправи ребром въпрос към Борисов, който мнозина си задават:
Коментари Харесай

Нинова пита Борисов: Хекимян къртица в bTV ли беше и спазарена ли е София

Нинова насочи без заобикалки въпрос към Борисов, който мнозина си задават: Било ли е квалифицирано всичко с кандидатурата на Хекимян до този миг? 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова попита Бойко Борисов дали Антон Хекимян е " къртицата " на ГЕРБ в bTV, а зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев разяснява, че " не харесва зоологични аналогии " и на собствен ред съобщи, че Хекимян е сериозен и даже изострен към ГЕРБ. 

По-рано през днешния ден ГЕРБ най-сетне оповестиха номинацията си за кмет на София - някогашният началник на новините в bTV Антон Хекимян. Той напусна телевизия изненадващо в събота, а през днешния ден от bTV разясниха, че в публична позиция това решение, написа.

Корнелия Нинова насочи два въпроса към водача на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание (НС) по отношение на кандидатурата на Хекимян - бил ли е Антон Хекимян " персонална къртица на Борисов в bTV " и " спазарил ли е София с тази кандидатура, тъй че различен да завоюва ". 

" Вероятно Борисов е имал персонална къртица на най-висш пост в новините. Спазарил ли е и София, продал ли е София с тази кандидатура различен да завоюва, с цел да не се рови на Фандъкова цялата корупционна скица в общината години наред? Софиянци ще решат избираем ли е или не. Да каже Борисов има ли задкулисие и подчинявал ли е новините за свои цели, това е значим публичен въпрос. Дали някъде там в манастирските килии са се разбрали да си разделят страната - София на теб, Пловдив за мен ", съобщи пред публицист в коридорите на Народното събрание Нинова. 

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски сбито разяснява номинацията на Хекимян, като сподели, че това е работа на ГЕРБ, а не на Движение за права и свободи. Той само съобщи, че Движение за права и свободи няма да издигне претендент в София и няма да поддържа никого на балотаж. 

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев съобщи, че номинацията на Хекимян няма общо с партийния нарцисизъм, тъй като ГЕРБ иmат доста положителни фрагменти, които са можели да повдигнат. По думите му ГЕРБ са решили да избягат от рамките на обичайното политическо и да дадат опция на човек, който от 20 години се занимава с проблемите на хората, да ръководи София. 

" Не съм забелязал нито да е прекомерно общителен, нито търпелив към нас - освен това, доста от сътрудниците го считаха за сериозен и изострен към нас.  Ако беше незнаен публицист на който не съм гостувал, бихте могли да коментирате, че е привързан ", отговори Дончев на въпрос дали Хекимян не е бил привързан към ГЕРБ по време на работата си в малкия екран. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР