Нино Симеонов се нареди шести в категория до 55 килограма

...
Нино Симеонов се нареди шести в категория до 55 килограма
Коментари Харесай

Нино Симеонов завърши шести в категория до 55 килограма на Световното

Нино Симеонов се подреди шести в категория до 55 кг на Световното състезание по повдигане на тежести за кадети в албанския град Дуръс. 16-годишният българин приключи с дуел от 212 кг. Той стартира с фаулстарт на 95 кг, само че по-късно се оправи с тази тежест, с цел да приключи изхвърлянето с 97 кг, което му отреди седмо място в първото придвижване. 

В изтласкването Симеонов стартира без проблем на 115 кг, само че по-късно два пъти не съумя на 116 кг и по този начин приключи с 212 кг дуел и шесто място в крайното класиране. 

Със международни върхове в дуела (258 кг) и изтласкването (144 кг) купата сграбчи K`Дун от Виетнам. 

Симеонов е бронзов медалист от Световното състезание за кадети до 17 година в Леон (Мексико) и европейски вицешампион до 15 години от Рашин (Полша) предходната година. 

Състезаващият се в група Б на категория 49 кг Исус Кирилов зае 12-о място с дуел 161 кг. 15-годишният щангист изхвърли 70 кг и изтласка 91 кг. 

Следващият българин, който ще излезе на подиума на Световното състезание в Дуръс е Танислав Ангелов в категория до 91 кг в четвъртък, а финален ще се показа Ангел Георгиев при супертежките над 102 кг в събота.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР