НИМХ ще предложи две кандидатури за поста временно изпълняващ длъжността

...
НИМХ ще предложи две кандидатури за поста временно изпълняващ длъжността
Коментари Харесай

НИМХ издига за шеф освободения от поста проф. Брънзов

НИМХ ще предложи две кандидатури за поста краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Национален институт по метеорология и хидрология. Това съобщи основният помощник Лилия Бочева, която е от протестния щаб на Национален институт по метеорология и хидрология пред БНР.
Учените още веднъж издигат някогашния си началник проф. Христомир Брънзов, който беше отхвърлен от този пост. Втората кандидатура е на проф. Пламен Нинов, който е зам.- шеф на Института.
"От извършените срещи и сделки с Българска академия на науките към този миг не можем да имаме гаранции за нищо, тъй като доста пъти в границите на тези месеци се договарят някакви решения, които на идващия ден са променяни ", сподели Бочева. "Преди да пристъпим към предложение на двете кандидатури, през днешния ден има оповестена конференция от страна на профсъюзите в централата на КНСБ. С помощта на профсъюзите и МОН има квалифицирано съглашение по какъв начин да се случи отделянето на Национален институт по метеорология и хидрология, което ние ще настояваме да бъде подписано преди да се предложат кандидатурите “, изясни Бочева.
По думите й по този метод ще се подсигуряват правата както на учените, които желаят да изоставен Българска академия на науките, по този начин и на тези, които вероятно биха желали да останат в границите на Академията.
"Ако това съглашение не бъде подписано от страна на Българска академия на науките, във вторник поетапно ще стартираме да редуцираме действия, тъй като ние сме на границата на ресурса си и не можем да продължим сагата по този метод. Най-вероятно ще се премине към естествен работен ден, тъй като няма по какъв начин да се разпишат графици за нощни смени, други отговорности. Работното време на института ще стане от 8.30 до 17.00 ч. Всички действия, отвън този период от време, ще бъде прекратено. Няма да имаме цялостни наблюдения. Надявам се това да не се случи ", предизвести Лилия Бочева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР