Никоя партия не получи мнозинство на парламентарните избори в Колумбия,

...
Никоя партия не получи мнозинство на парламентарните избори в Колумбия,
Коментари Харесай

Бившите колумбийски бунтовници ФАРК получиха под половин процент на изборите

Никоя партия не получи болшинство на парламентарните избори в Колумбия, сочат предварителните резултати след вота в неделя. Колумбийските гласоподаватели участваха и в първоначални избори и спечелилите в тях, Иван Дуке от десницата и Густаво Петро от левицата, ще застанат отпред на съответните обединения за президентския избор през май, съобщи " Ройтерс ".

Гласуването беше първото, в което някогашната въоръжена формация " Революционни въоръжени сили на Колумбия " (ФАРК) взе участие като политическа партия. Организацията със същото редуциране, само че с друго име, издигна 74-ма претенденти, само че получи единствено 0.22 % от гласовете за долната камара и 0.35 на 100 за горната камара (или към 0.4% от общия брой бюлетини по данни на Би Би Си). Независимо от резултата си ФАРК има обезпечени пет места в 108-членния Сенат и пет места в 172-членната долна камара на Народното събрание.

Кандидатът за президент на ФАРК Родриго Лондоньо предходната седмица се отдръпна от конкуренцията поради здравословни проблеми, а партията не уточни негов заместител, напомня " Ройтерс ".

" Демократичен център " води във вота за Сената, следвана от " Радикални промени " и Либералната партия.
В гласуването за долната камара на Народното събрание отпред е Либералната партия, следвана от " Демократичен център ".

Традиционно в Колумбия изборната интензивност е слаба, като до урните за парламентарни избори стигат едвам към 40 % от жителите с право на глас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР