Никой не знае със сигурност точно колко ястия са популярни

...
Никой не знае със сигурност точно колко ястия са популярни
Коментари Харесай

Това Беше Любимата Манджа На Ссср! Става Лесно И Евтино, Супер Вкусно И Нахрани Доволно Цял Полк!

Никой не знае сигурно тъкмо какъв брой ястия са известни под названието „ узбекски пилаф “. Както по външен тип, по този начин и по усет, пилафът от Бухара е изцяло друг и от този, който се подготвя да вземем за пример в Андижан или Ташкент. Нещо повече – в случай че двама съседи седнат да готвят пилаф дружно, резултатът може да е радикално друг, даже и да употребяват едни и същи съставки. Освен това всеки готвач има вяра, че неговият или нейният пилаф е „ верният “, написа Руски дневник.

Пилафът постоянно се готви на лятната кухня в обичайните домове и това е по този начин по няколко аргументи. Първо, пилафът би трябвало да се подготвя в огромен съд или котел, който може да бъде употребен само на открито. Пилафът има и доста присъщ мирис – комбиниране от миризмата на агнешко и подправки. Навън той се разнася доста бързо, само че в закрито помещение може да се застои. Трето, заради размера на казана и относително комплицираната процедура, „ пилаф за един “ е неуместно разбиране. Трябва да сготвите доста или нищо, другояче за какво въобще да си цапате ръцете? А цялостен един котел може да бъде изяден само в дачата, където можете да организирате събиране с приятелите или фамилията си или пък да почерпите съседите.

Ако някой излапа прекалено много пилаф (това може да се случи елементарно!) и му е мъчно да диша, дайте му малко ситно нарязан почистен лук, посипан с оцет и чаша зелен чай. На идващия ден чаша мощен черен чай с доста захар и никаква закуска е най-хубавата рецепта за оправяне.

Подготовката на пилафа – както при всеки различен специалитет от националната кухня и обществения живот – се състои от доста елементи, без които всичко се проваля и обезсмисля. Един от главните съставни елементи е гореспоменатият котел. Материалът е по-голям от достоверността. Ето за какво вместо да си купувате котел от пазара, където не може да сте сигурни от какъв материал е направен въпросният съд, по-добре си вземете първокласен уок от желязо – няма значение от коя компания, стига да е с точния размер за задачите.

Ето по какъв начин се готви:

1) Приготвянето на пилафа лишава много време, тъй че не е неприятно да започнете овреме. Нека нарежем морковите. Първо ги накълцайте по този начин, а по-късно на малко по-ситно.

2) Трябва да измием ориза и да го накиснем за няколко часа.

3) Пилафът би трябвало да бъде готвен в специфичен съд, който назоваваме котел. Първо слагаме сланината. Когато стартира да цвърчи, изваждаме пръжките и прибавяме малко растително олио.

4) Хвърляме в казана и ребърцата. Оставете ги да се поизпържат няколко минути и ги извадете. След това прибавяме лука. Когато той порозовее, прибавяме нарязаното на части месо. След като месото се подготви, слагаме и морковите и ги оставяме да омекнат за 15 минути.

5) Основната фалшификация се назовава кимион – наръсваме я дружно с малко кисел бодил и сол. Връщаме ребрата назад в казана – частите месо, които изпържихме преди този момент. Добавяме и цели скилидки чесън и люти чушки. Сипваме малко вода, тъй че да покрие всички артикули.

6) След 40 минути изваждаме лютите чушки, с цел да не стане ястието прекомерно люто.

7) Добавяме ориза. Количеството би трябвало да е към сантиметър под равнището на водата. Засилваме огъня, с цел да може ястието да заври малко по-бързо. След като цялата течност се е изпарила и е попила в продуктите, изключваме печката и оставяме ястието да престои по този начин за към половин час. Последната задача е да разбъркаме пилафа и да го сервираме в огромна паница.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР