Никой не възнамерява да окупира Украйна. Целта на операцията е

...
Никой не възнамерява да окупира Украйна. Целта на операцията е
Коментари Харесай

Лавров: Готови сме за преговори щом Украйна се предаде

Никой не има намерение да окупира Украйна. Целта на интервенцията е оповестено намерено: демилитаризация и денацификация, сподели през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

" Русия удостовери поддръжката си за Донецка и Луганска национални републики в правото им да действат като независими страни ", добави министърът на взаимна конференция с първия заместник-външен министър на така наречен Донецка национална република Сергей Пересадо и външния министър на т.нар Луганска национална република Владислав Дайнего.

" Ще изхождаме от събитията, както сподели президентът на Русия Владимир Путин. Той удостовери още един път, че сме заинтригувани в това украинският народ да бъде самостоятелен, да има държавно управление, което да бъде представително за цялото му разнообразие, и да не се намира в обстановка, в която е напълно ръководено извън, нито да насърчава неонацизма, геноцида против руснаците, потреблението на Украйна като инструмент за въздържане на Русия ", сподели Лавров.

" Искаме украинският народ или, както сподели президентът (на Русия Владимир) Путин, всички нации, живеещи на територията на модерна Украйна, да имат опция свободно, без опити да бъдат притискани от бандеровската логика на психиката, да дефинират своята бъдеща орис ", означи министърът.

" Готови сме за договаряния във всеки един миг, незабавно щом въоръжените сили на Украйна се отзоват на апела на нашия президент да прекратят съпротивата и да сложат оръжие. Никой не има намерение да ги атакува, никой няма желание да ги потиска, дано се върнат при фамилиите си, а на украинския народ дано предоставим всички дружно опция да дефинира ориста си ", добави Лавров.

" Не нанасяме никакви удари по гражданска инфраструктура. Не нанасяме никакви удари по местата за разквартируване на персоналния състав на украинската войска в общежитията и други места, които не са свързани с ударни военни обекти. Статистиката, с която в този момент разполагаме, го удостоверява ", сподели министърът.

" Винаги сме подкрепяли дипломатическото решение (на обстановката в Украйна), точно Русия изигра решаваща роля за полагане на надеждна основа за дипломатическо споразумяване на спора, имам поради Минските съглашения ", сподели Лавров и означи, че Москва в продължение на седем години се е опитвала да убеди Киев, Париж и Берлин да извършват Минските споразумения-2, само че никой не си е мръднал пръста.

Руският външен министър заяви, че е разискал с първия заместник-външен министър на ДНР Сергей Пересадо и външния министър
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР