Никой не стана и не каза, че това е нарушение

...
Никой не стана и не каза, че това е нарушение
Коментари Харесай

Експерт от ИТН: ЕС ще ни спре пари заради мораториума за тока и водата, Русия ще ни спре газа

Никой не стана и не сподели, че това е нарушаване на Конституцията. Не може Народното събрание да се намеси по този начин в дейностите на самостоятелен регулатор (КЕВР). Това решение заплашва задатъка по Плана за резистентност и развиване. Това съобщи депутатът от Има Такъв Народ в предходния парламент Иван Хиновски, който е енергиен специалист в партията на Слави Трифонов.

Поставяме ЕСО и ЕРП-тата в положение на банкрут. Страхувам се от апокалипсис в София до края на март. Ако влезе в действие този мораториум, " Топлофикация София " ще банкрутира и ще повлече след себе си " Булгаргаз ". " Булгаргаз " няма да има пари да заплати на " Газпром " и руснаците ще ни спрат газа. Отменете този несъответстващ мораториум, прикани Хиновски.
Втори опит след късото съединяване: Депутатите отново ще гласоподават мораториума върху цените на тока, парното и водата
След хаоса поради цените на тока, парното и водата, през днешния ден (16 декември) се чака депутатите да гласоподават периодите в мораториума върху т...
Прочети повече
Още през вчерашния ден, 15 декември, пред Actualno.com конституционалистът проф. Пламен Киров беше безапелационен, че признатият мораториум е противоконституционен – НАУЧЕТЕ ТУК! Сигурен съм, че може да има наказателна процедура против България поради нарушение на върховенството на правото, съобщи Хиновски. И изясни - мораториум може да има в бранш, където не работи основан със закон регулатор, може да се постанова - в тази ситуация няма такова нещо. На противоположното мнение обаче е Корнелия Нинова.

Според Хиновски, единият вид е да се огледа към износа на ток – от това доста производители изкарват свръхпечалби. Друга концепция – да се не се изнася сила, създадена благодарение на дотации като тези фонд " Сигурност за електроенергийната система ". Визията на Хиновски е да се употребява тъкмо този фонд за подкрепяне при сегашните пазарни равнища на електрическата енергия.

Попитан от Българска национална телевизия дали публично Има Такъв Народ ще направи тези оферти, Хиновски сподели, че експертната комисия на партията на Слави Трифонов ще направи предложенията.

Замразяваме цената на тока – а за природния газ какво става? Това е съществена суровина за произвеждане на сила, подсети Хиновски.
От ГЕРБ намекнаха, че са заложили капан на Политическа партия с мораториума за тока и водата
В Народното събрание ръководещото болшинство изрично поддържа предложение на опозицията с конституционно болшинство за мораториум...
Прочети повече
" Разочарован съм от тази загуба на институционална просвета в тази страна ", сподели още ексдепутатът. И беше безапелационен, че ръководителят на КЕВР Иван Иванов не може и не позволява политическо въздействие в решенията на регулатора.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР