Никой не може да посочи със сигурност причината за промените

...
Никой не може да посочи със сигурност причината за промените
Коментари Харесай

Температурите в Русия растат 2,5 пъти по-бързо от останалата планета

Никой не може да уточни сигурно повода за измененията в климата. Това съобщи през днешния ден на годишната си конференция в Москва съветският президент Владимир Путин, поставяйки още веднъж под въпрос съвсем единомислещото мнение на научната общественост за отговорността на индивида, съобщи Франс прес.

Руският водач напомни, че историята на Земята познава и захлаждания, и захлаждания. "Това може да зависи от световните процеси във Вселената ", посочи той, представен на уеб страницата на московския официоз "Росийская газета ".

По думите на Путин е доста мъчно да се пресметна по какъв начин въздейства човечеството на климатичните промени, само че то не може и да остане безучастно. Необходимо е да се поставят оптимални старания, с цел да не се трансформира трагично климатът.

В Русия този развой протича доста съществено и температурите порастват 2,5 пъти по-бързо, в сравнение с планетата като цяло, съобщи президентът.

Той напомни, че Русия е най-вече северна страна. В някои райони, да вземем за пример в Москва, се записват температурни върхове. "У нас има цели градове зад Полярния кръг, построени върху безконечната заледеност. И в случай че тя стартира да се топи, последствията ще са съществени ", предизвести президентът, съгласно който тук-там може да стартира и развой на нахлуване на пустините.

Климатичните промени личат и по възходящия брой естествени катаклизми, означи Владимир Путин. "Ще подхващаме старания, с цел да минимизираме последствията ", увери той.

Путин не за пръв път прави забележки, налагащи извода, че човешката активност не е съществена причина за климатичните промени, отбелязва Агенция Франс Прес.

Путин е президент на страна, която е огромен производител на въглеводороди. През ноември той разкритикува апелите за отвод от изкопаемите горива, отправяни по-специално в Европа. Щом се стартират сходни хрумвания, човечеството може още веднъж да се върне в пещерите, тъй като няма да има какво да се използва, сподели Путин.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР