Никой не иска и няма да има полза от предсрочни

...
Никой не иска и няма да има полза от предсрочни
Коментари Харесай

От какво се срамува Митева в Закона за държавния бюджет

Никой не желае и няма да има изгода от предварителни избори, сподели в изявление за предаването „ Тази неделя “ Ива Митева от Има Такъв Народ.

„ Естествено, главно предпочитание на опозицията е да желае самоунищожението на ръководещите. Въпроса е ние дали ще бъдем задоволително рационални и интелигентни да не допуснем това и най към този момент с дейностите си. Смятам, че българските жители не желаят предварителни избори. Не виждам предпочитание нито в ръководещите, нито в опозицията за такива предварителни избори. Многократно сме коментирали, че това няма да докара до по добър резултат. Напротив, изборната интензивност ще бъде още по-ниска, резултатите ще бъдат още по-фрагментиран парламент и не считам, че крайният резултат ще е по-добър за българските жители “, разяснява Митева.

По думите ѝ няма по какъв начин да няма различия в обединението, откакто в нея са събрани крайнодесни и крайнолеви обединения.

„ Трудно, доста мъчно работи Народното събрание. Може би това го приписвам и на обстоятелството, че ръководителите на множеството комисии са нови сътрудници, които не са били в Народното събрание. Трябва им време, с цел да навлязат, да стартират да работят по този начин, както би трябвало да се работи. За страдание с това време не разполагаме поради динамизма и поради по този начин сложността на въпросите, пред които сме изправени всекидневно “, сподели Митева, която беше ръководител на Народното събрание в предходния мандат на Народното събрание.

Тя изясни, че една от аргументите да се бави приемането на законопроекта за колекторските компании на Корнелия Нинова са недостатъци в него, като обстоятелството, че обгръща доста дребна част от вземанията. В него не участва банковият бранш, посочи депутатът от Има Такъв Народ.

Митева призна, че се срами от текст в Закона за държавния бюджет, който касае спомагателните хонорари в университетите – към 20 млн. лева Нарушили сме правилото за самостоятелност на висшите учебни заведения, счита някогашният ръководител на Народно събрание. По думите ѝ наредбата ще бъде анулирана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР