Никой не е застрахован срещу капки от восък или парафин

...
Никой не е застрахован срещу капки от восък или парафин
Коментари Харесай

Как да изчистим восък от дрехите си?

Никой не е застрахован против капки от восък или парафин върху облеклата

Въпросът за премахването на восък от облеклата незабавно ви идва на разум. В този случай елементарното изпиране няма да помогне доста. Има няколко потвърдени метода за премахване на парафин и восък, отбелязва.

Как да премахнете восък от разнообразни тъкани?

Ако планирате да премахнете восъка от облекла, които са направени от ленени, вълнени или памучни нишки, би трябвало да знаете, че процесът изисква известно изпитание. За бързо и вярното разчистване на восък от натурален вид тъкани вкъщи, имате потребност от ютия и салфетки. Преди да започнете прочетете етикета на дрехата, с цел да разберете оптималната температура, на която могат да устоят тъканите, които би трябвало да бъдат изпрани.

Дрехата се слага върху равна повърхнина. Покрива се петното с хартиена или платнена салфетка, след което го изгладете за половин минута. След това се маха салфетката и се ревизира дали петното е изчезнало. Ако останат следи, действието би трябвало да бъде повторено още веднъж, само че с чиста салфетка. Ако има лоен излишък от парафина, той може да се отмие по нормалния метод.

Как може да бъде отстранен восъка от облекла, направени от синтетичен вид нишки?

Приготвя се купа с гореща вода. Дрехата се накисва за няколко минути, след това парафина се третира с мека четка. Не би трябвало да търкате прекомерно мощно, с цел да избегнете щета на материала. Възможно е да бъде употребен и терпентин. Петното се избърсва с тампон от памук, пропит с тази течност. След отнасяне е належащо да се изпере.

Преди премахването на петна от восък от кожен и велурен вид облекла се загрява вода в купа до появяването на пара. След това се изстъргва деликатно засъхналият восък с тъпия борд на ножа. После се слага тази част от дрехата върху горещата пара и деликатно се отстраняват остатъците с мека четка. Петно ​​върху яке може да се покрие с чиста салфетка и да се нагрее леко с ютия, която не е прекомерно гореща.

Ако не работят тези способи, пробвайте с амоняк. Добре е да бъде разводнен във вода (половин чаена лъжица на литър вода), да се навлажни с получения разтвор памучен тампон и да се избърше оцветената зона. Ако върху велурените ви обувки се появят следи от восък, би трябвало да бъдат оставени над парата за известно време, след което използвайте твърда четка, с цел да почистите петната. Повторете процеса, в случай че е нужно.

Премахването на восък от дънките е доста елементарно и лишава единствено няколко минути. Ако инцидентно капнете восък върху дънковия си панталон, не се опитвайте да премахнете восъка от тях незабавно, би трябвало да го оставите да се втвърди. За задачата панталоните е добре да бъдат оставени в ледник за 10 минути. След като се втвърди петното просто тъканта се разтрива с ръце, както когато перете. Следите от восък ще "отпаднат " сами. Остатъчните петна от парафиново масло върху дънките биха могли да бъдат изпрани с вода и сапун.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР