Никой не е пожелала да събори незаконни постройки в т.нар.

...
Никой не е пожелала да събори незаконни постройки в т.нар.
Коментари Харесай

Незаконните постройки в летния сарай на Доган остават

Никой не е поискала да събори противозаконни постройки в така наречен " летен сарай " на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган в парка " Росенец ".

Това е повода регионалният шеф на Бургас Мария Нейкова да приключи оповестената социална поръчка.

Тя е удължила един път периода за подаване на предложения с една седмица, само че все пак не е подадена нито една оферта. Това излиза наяве от оповестените документи в регистъра за публичните поръчки.

В навечерието на идните избори за президент и парламент за срутване на 2 от общо 5 противозаконни постройки в парка " Росенец ".

Петте противозаконни постройки са към лятната резиденция на Доган, която само е законна.

За две от тях има влезнали в действие правосъдни решения. Те са за събарянето на 3-етажната солидна постройка на брега на моретои за унищожаване на будката на защитата .

За останалите три противозаконни постройки решението на община Бургас за събарянето им се апелира, като делата към момента не са завършили и затова актовете не са влезнали в действие. Това са две 2-етажни здания и и оранжерия.

Едната противозаконна 2-етажна сграда е в парцел с идентификатор 07079.831.94 по кадарстралната карта на Бургас. Най-вероятно това е къщата на плажа , на който акостираха водача на „ Демократична България “ Христо Иванов и Ивайло Мирчев през лятото на 2020 година Двамата поведоха борбата против превзетата страна.

Срещу събарянето на тази постройка има подадена тъжба от " Стрейтлайн " - компанията, която публично се води притежател на лятната резиденция на Доган дружно с " Хермес Солар ". Фирмата е благосъстоятелност на кипърската офшорка " Трокси Трейдинг Лимитид ", а неин шеф е арх. Калин Тихолов.

Другата противозаконна сграда е оранжерията . Заповедта за нейното унищожаване се оспорва от " Хермес Солар ". На първа инстанция Административния съд в Бургас е отхвърлил жалбата с решение на 21 април 2021 година, само че " Херлмес Солар " са обжалвали пред Върховния административен съд и делото към момента не е завършило.

Третият противозаконен обект, чието унищожаване се оспорва е двуетажна солидна постройка . " Хермес Солар " са възразили по отношение на категорията на градежа и затова преписката е изпратена по подготвеност на ДНСК, поради по-високата категория на градежа. Към момента няма публична информация какво е решението на ДНСК по случая.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР