Никой не е искал от Боил Банов съдействие за неплащане

...
Никой не е искал от Боил Банов съдействие за неплащане
Коментари Харесай

Фирмата, ремонтирала Ларгото: Не сме искали съдействие от Банов, нямаме нужда от ходатайстване

Никой не е желал от Боил Банов подпомагане за неплащане на наказателна клауза по плана за Ларгото в София. Това обявиха от сдружението-изпълнител на плана пред.
 
От компания „ Пътища и мостове ”, която е отпред на сдружението, изясняват, че работата по плана е почнала късно по виновност на възложителя - Министерството на културата.

 
Заради забавянето сдружението поискало преустановяване на контракта. От министерството обаче настояли работата да продължи, с цел да не се изгуби европейското финансиране.
 
Така през април 2016 година, обектът бил признат без забележки. От компанията нямат пояснение, за какво през декември културното министерство им поискало наказателна клауза.
 
Искането е оповестено за безпричинно на първа правосъдна инстанция. Предстои изговаряне на апелативен съд.-->

 
„ С господин Банов и с другите виновни лица от министерството аз съм провеждал доста диалози , само че подобен нямам спомен да съм провеждал. Ние имаме пет интервала, през които сме спирали строителството, а имахме и доста други благоприятни условия да го вършим, в случай че искахме това ”, съобщи инж. Драгомир Драганов, шеф ППОС, „ Пътища и мостове ” ЕООД.

 
Документите демонстрират, че ние нямаме потребност от ходатайстване . Нещо повече ще ви кажа - ние имаме над 430 000 лв. спрени за работа, която имахме заричане, че ще бъде платена, само че не е платена. Вместо да чакаме заплащане, ние получихме покана за заплащане на наказателна клауза ”, съобщи инж. Росен Колелиев, шеф на „ Пътища и мостове ” ЕООД.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР