Никой член от правителството не е участвал в сделката с

...
Никой член от правителството не е участвал в сделката с
Коментари Харесай

Симеонов: Държавата не трябва да участва в управлението, а в контрола на ЧЕЗ

Никой член от държавното управление не е взел участие в договорката с ЧЕЗ, а Теменужка Петкова не би трябвало да подава оставка, тъй като няма политическа и морална причина. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на " Денят стартира ".

Правителството не би трябвало да взе участие непосредствено в ръководство при договорката с ЧЕЗ, а да взе участие в контрола. Законът, който приготвяме с Обединени патриоти, би трябвало да има надзор върху бъдещи покупко-продажби с имущества, добави още Симеонов.

Според него това е една договорка, която не е стратегическа, само че визира доста консуматори, а ползите на потребителите би трябвало да бъдат предпазени.

Трябва ни надзор и сигурност, че няма да влязат " мръсни " капитали, на нас ни би трябвало сигурност, че това няма да бъде хвърлено на борсата и фалирано, откакто за малко се източат пари посредством завишаване на цени. Такъв надзор може да се случи с тези 34 % присъединяване на страната в договорката, разяснява вицепремиерът.
Валери Симеонов, вицепремиер и водач на НФСБ: Решението е положително, поздравявам премиера за предлагането да се придобият 34% дял от ЧЕЗ, текат реазговорите сега. Редно е да опитаме да закупим и от другите две сдружения на доста ниска цена, с цел да покажем най-малко, че страната пази националния интерес. Ще се опита страната да закупи от другите две РПТ-та дребни дялове, а за какво не и от други частни сдружения. Което ще подсигурява националния интерес.
Валери Симеонов изясни, че ЧЕЗ е проучил купувача, който в лицето на Гинка Върбакова е работил с чешки предприемач 10 години. Затова няма какво да се тормози обществото, добави той. Дружеството е обезпечило тези заеми, сподели още той.

ЧЕЗ няма да продаде на който и да е, а на компания, която ще продължи сполучливо бизнеса, най-малко в идващите няколко години. За бизнеса е значимо, тъй като в случай че се срине, това, което си продал, петното не е върху този, който е купил, а този който е продал, разяснява още вицепремиерът Симеонов.

Вижте целия диалог във видеото.

Още по тематиката Сделката с ЧЕЗ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР