Никой австрийски войник няма да стъпи на украинска земя, докато

...
Никой австрийски войник няма да стъпи на украинска земя, докато
Коментари Харесай

Австрийският канцлер се обяви срещу изпращането на войници за разминирането на Украйна

" Никой австрийски боец няма да стъпи на украинска земя, до момента в който тя е зона на боен спор ", се споделя в мнението на Нехамер. " Който желае да прати австрийски бойци в област на военни дейности, рискува те да не се завърнат живи ", продължава канцлерът, наблягайки, че съгласно него такова присъединяване " е проблематично и във връзка с неутралитета на Австрия. "

Федералният президент Александър ван дер Белен се изрече в сряда в Рейкявик след довеждане докрай на срещата на върха на Съвета на Европа в Рейкявик за австрийска поддръжка при разминиране на цивилни обекти. " Не разбирам за какво австрийското държавно управление към момента се бави по въпроса за обезвреждането на мини. " И по-нататък: " Подкрепата при разминиране на цивилни обекти като жилищни кооперации, учебни заведения, детски градини или селскостопански региони не е в несъгласие с австрийския неутралитет, а е филантропична активност. "

Становището на министърката на защитата Клаудия Танер е друго, през вчерашния ден тя съобщи в изявление по радиото, че сега е невероятно " да се прави разлика сред филантропично и военно разминиране " в Украйна. Освен това австрийските уреди за разминиране се намират в Западните Балкани. Обаче Австрия би подкрепила финансово европейска филантропична акция по неутрализиране на минни полета, прибавя министърката. В момента се изследват опциите за това.

В радиоинтервю през днешния ден заместник-министърът на външните работи на Украйна Андрий Мелник изрази разочарованието си от позицията на Австрия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР