Никотиновата зависимост е предизвикателство, което много хора се стремят да

...
Никотиновата зависимост е предизвикателство, което много хора се стремят да
Коментари Харесай

7 храни, които ще ни помогнат да изчистим тялото от никотин

Никотиновата взаимозависимост е предизвикателство, което доста хора се стремят да преодолеят. И въпреки отказването от тютюнопушенето да е похвално и здравословно начинание, остатъчните резултати от натрупването на никотин в организма могат да се запазят дълго време.
 Тютюнопушенето, ракът на кожата и връзката сред цигарите и болестта
Още една причина да спрем цигарите

С какво е обвързвана този път

За благополучие съществуват естествени способи за помагане на организма да отстрани никотина, с цел да стартираме да живеем в действителност " на чисто ", без каквито и да е тютюневи останки. Един от тези подходи включва добавяне към ежедневната диета на избрани храни, които могат да подкрепят процеса на детоксикация.

Цитрусови плодове

Портокали, грейпфрути и лимони - всички те са освен освежаващи и вкусни, само че и известни с високото си наличие на витамин С. Освен че укрепва имунната система, той сигурно оказва помощ на организма да метаболизира никотина и да го изхвърли по-бързо.
 Снимка 631962

Зелени листни зеленчуци

Зеленчуци като спанак, кейл и броколи са богати на витамини и минерали, които поддържат цялостното здраве. Високото наличие на фибри в тях подкрепя храносмилането и оттова изчистването от всевъзможни.

Вода

Макар да не е храна, вярната хидратация е от решаващо значение за здравето на организма. Тя води до разграждането на никотина в кръвта, както изясняват от Al Bawaba. Поддържането на задоволителна количество от течността подсигурява, че естествените процеси на пречистване действат оптимално.

Джинджифил

Известен е с противовъзпалителните си свойства и може да изиграе забележителна роля в битката на тялото с токсините. Независимо дали е прибавен към чай, включен в ядене или употребяван в смутита, детоксикиращият резултат на джинджифила може да обезпечи благоуханен подтик по пътя към живот без.
 Снимка 631963

Горски плодове

Ягодите, боровинките и малините са цялостни с антиоксиданти, които сигурно " стимулират " организма да отстрани нездравословните субстанции. Тези дребни енергийни източници могат да оказват помощ за обезвреждане на свободните радикали и възобновяване на клетките.

Кръстоцветни зеленчуци

Към тях спадат карфиолът, зелето и брюкселското зеле. Съдържат съединения, които ускоряват процесите на детоксикация. Освен това подкрепят работата на черния дроб, който е жизненоважен орган за метаболизиране на никотина и други отрови.
 По-вредни ли са наргилетата от цигарите
По-вредни ли са наргилетата от цигарите

Ново проучване разкрива нездравословните резултати на дима от наргиле

Чай

Дали ще е от мента, лайка или пък зелен, чайовете постоянно са успокояващи и потребни по време на детоксикация. Специално зеленият чай съдържа антиоксиданти, които подкрепят елиминирането на токсините, което го прави добър избор измежду тези, които желаят да откажат цигарите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР